Від ГАЗ-21 "Волга" до ВАЗ-2107: У лісах Фінляндії знайшли кладовище радянських автомобілів (фото)

Звалища з радянськими автомобілями зі зрозумілих причин в основному можна виявити в пострадянських країнах. Проте, бувають і винятки.

Днями кладовище машин виробництва СРСР знайшли на півночі Європи, а саме, у Фінляндії. Приблизно з десяток автомобілів ось уже як довгі роки перебувають під відкритим небом і нікому до них немає діла, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Звідки ж вони там взялися? Очевидно, що автомобілі "списали" після того, як вийшов їх термін служби експлуатації. Раніше Радянський Союз постачав свою транспортну продукцію до європейських країн, серед яких була і Фінляндія. В Європі радянські машини користувалися гарним попитом через свою дешевизну.

На опублікованих фото видні машини самих різних років випуску – від ГАЗ-21 Волга та Москвич-400,402 до ВАЗ-2121 Нива й ВАЗ-2107.

Що ж стосується їх стану, то майже всі автомобілі виглядають гнітюче: у деяких з них злізла фарба, проіржавів кузов і не вистачає комплектуючих. Втім, є й такі екземпляри, які можна було б відновити і відправити до лав якоїсь колекції (наприклад, Москвич-400 – він зберігся відносно непогано).

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...