Від гріха подалі: Google видалив соцмережу Parler, куди міг перейти Трамп після блокування його акаунтів

Parler належить до групи відносно нових платформ, які назвали себе альтернативою свободі слова.

Google заблокував соціальну мережу Parler. Нею міг почати користуватися президент США Дональд Трамп після видалення його акаунту в Twitter. Про це компанія повідомила в п’ятницю ввечері, 8 січня, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

Так, Parler видалили із Google Play Store. Там заявляють, що магазин застосунків давно вимагає, аби програми, що відображають контент, створений користувачем, мали політику модерації. Це потрібно для того, щоб запобігти насильницькій риториці, розповів представник Google.

«У світлі цієї постійної та невідкладної загрози громадській безпеці ми призупиняємо застосунок в Play Store, поки він не вирішить ці проблеми», — додав він.

Як пише Politico, багато прихильників Трампа є користувачами соцмережі Parler. Ще до остаточного блокування президента у Twitter його команда розглядала варіант перемістити Трампа в Parler.

Оточення глави Білого дому каже, що за інших умов Трамп ніколи б не погодився на такі зміни, адже Twitter був його «найпотужнішою політичною зброєю», завдяки якій його «обрали президентом у 2016 році».

Parler належить до групи відносно нових платформ, які назвали себе альтернативою свободі слова. Вони розраховують, що консерватори будуть більш прихильними до них, адже, на думку консервативних політиків, більші платформи цензурують їхні погляди.

На тлі подій із штурмом Капітолія соціальна мережа Twitter повідомила, що прийняла рішення назавжди заблокувати акаунт Дональда Трампа через «ризик подальшого підбурювання насильства». Невдовзі після вторгнення його прихильників до Конгресу США президент закликав їх розійтися, однак продовжував заявляти, що «вибори вкрали» і що він розуміє «їхній біль». Тоді Twitter «заморозив» його акаунт. Доступ до акаунту Трампа закрили також Facebook, Instagram, Snapchat і Twitch.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...