Від коронавірусу помер відомий український журналіст

Він був одним із засновників Народного Руху, одним з тих, хто боровся за незалежність України, хто був в перших рядах українського відродження в Дніпрі.

У Дніпрі від COVID-19 помер журналіст, екскореспондент "Радіо Свобода" Геннадій Сахаров, який стояв біля витоків місцевого проукраїнського середовища 80-90-их років. Таку звістку поширила газета Днепр вечерний, передають Патріоти України.

"Він був високоосвіченою, щирою людиною і великим патріотом", - зазначає видання.

"Covid безжальний! Сьогодні він забрав від нас Геннадія Сахарова. Активісти національно-демократичного руху Січеславщини періоду розпаду СРСР і становлення Незалежної України пам'ятають Геннадія як безпосереднього учасника всіх важливих заходів, і подій, які він оперативно висвітлював в ефірі "Радіо Свобода". Не будучи українцем за походженням, пан Геннадій невимушено володів і спілкувався українською мовою, знав багато повстанських пісень і жартівливих гуцульських коломийок, був високоосвіченою, щирою і патріотичною людиною. Вічна пам'ять достойному патріоту України!", - заявив з цього приводу голова Дніпровського товариства політв'язнів та репресованих Іван Дремлюга.

"Геннадій був справді дуже славною і чистою людиною. Його нам бракуватиме. Востаннє бачилимя у липні на 80-річчя Івана Сокульського на цвинтарі у Придніпровську. Який жаль! Спочивай, дорогий побратиме! Земля тобі пухом!", - поділилася спогадами письменниця з Дніпра Леся Степовичка.

"Він був одним із засновників Народного Руху, одним з тих, хто боровся за незалежність України, хто був в перших рядах українського відродження в Дніпрі, тоді ще глибокому Дніпропетровську. Потім він став журналістом української редакції "Радіо Свобода" був чудовим журналістом, сміливим, твердим, відповідальним, точним і компетентним. Саме він для мене був прикладом, та й залишається прикладом і справжнього журналіста, і журналістської порядності", - зазначає колега покійного Олег Ростовцев.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...