Відбирають навіть продукти: Київ захлеснула хвиля пограбувань

Жертвами нападів в основному стають 40-річні жінки.

За тиждень, з 20 по 27 червня, в столиці сталося 29 грабежів – такі офіційні дані поліції Києва. Злочинці вийшли на докарантинні "показники", а відбирають навіть зброю і продукти, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Під час жорсткого карантину через коронавірус у Києві, коли не працював громадський транспорт, ринки і торговельні центри, а пересування по місту було обмежено, знизилася і вулична злочинність. Однак після скасування цих заходів кількість пограбувань зросла.

За інформацією джерел у правоохоронних органах, зараз "зголоднілі" злочинці надолужують згаяне.

Грабіжники виривають з рук сумки, відбирають гроші і мобільні телефони. Напади відбуваються в різний час доби.

Золото – легка здобич

Найбільш легка здобич для злочинців – золоті прикраси. У теплу пору року їх добре видно. Всі жертви злочинців – жінки, середній вік близько 40 років.

Такі напади відбуваються в усіх районах столиці в світлий час доби. Наприклад, 25 червня в Дарницькому районі на вул. Руднєва грабіжник зірвав золотий ланцюжок з шиї жінки.

Подібний випадок стався і в Деснянському районі на вул. Драйзера 24 червня. Однак тут правоохоронці затримали злочинців по гарячих слідах – грабіжниками виявилися двоє місцевих жителів.

В цей же день без золотої прикраси залишилася і мешканка Дніпровського району Києва, у якій на вул. Юності злочинець зірвав з шиї два золотих ланцюжки.

Всі ці злочини сталися в світлий час доби – з 11:00 до 19:00.

Крадіжки мобільних

Також зафіксовано велику кількість грабежів, коли злочинці відбирають мобільні телефони. Їх легко перепродати, зокрема, на запчастини. До того ж, навіть якщо у перехожого немає при собі великої суми, то телефон – завжди.

Так, в Дніпровському районі Києва вночі 25 червня грабіжник відібрав мобільний телефон у 28-річного чоловіка. Це сталося на вул. Попудренка.

Увечері того ж дня в Святошинському районі на проспекті Глушкова злочинець вихопив телефон у 37-річного місцевого жителя.

А в Оболонському районі на проспекті Героїв Сталінграда грабіжник вирвав із рук 29-річної жінки сумку з мобільним телефоном. Подібний випадок стався і в Деснянському районі на вул. Шолом-Алейхема – у 56-річної жінки відібрали сумку з банківськими картками та двома телефонами.

Від продуктів до... пістолета

Стаються і не зовсім типові пограбування. Наприклад, увечері 21 червня на Вокзальній площі злочинець вихопив у дівчини пакет з продуктами. Правоохоронці затримали грабіжника, ним виявився 43-річний житель Львівської області.

Цієї ж ночі в Дніпровському районі четверо невідомих відібрали травматичний пістолет у 26-річного чоловіка. Він намагався дати відсіч грабіжникам, але не вдалося. Це сталося на бульварі Перова.

Варто бути обережними і в зонах відпочинку. 20 червня на Трухановому острові двоє злочинців відібрали у хлопця дві тисячі гривень.

Ще одне небезпечне місце – Гідропарк. Як розповів читач, його пограбували там 21 червня – підійшли троє хлопців і відібрали гроші і мобільний телефон. Чоловік в поліцію не заявляв, тому що наступного дня поїхав у відрядження.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...