Відлуння "підривника" на столичному мості: Наскільки в Україні захищені переправи через Дніпро (відео)

Журналісти дослідили безпеку мостів у різних містах.

Паралізований Київ п’ять годин поспіль цього тижня ошелешено вдивлявся в телевізори і телефони. Озброєний чоловік погрожував підірвати міст "Метро". Рятувати ситуацію зібралася купа силовиків. Мінера, ветерана ООС, зрештою, затримали. Усі ми здобули ще одну науку: як критично важливо підтримати психологічно тих, хто побував під кулями. Але, чи минула небезпека, журналісти подивилися на ситуацію під іншим кутом, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Буквально з іншого боку – журналіст вирушив на малому катері під столичні мости. Знизу наші мости здаються повністю беззахисними. Уявіть лише - на майже тисячокілометрову річку маємо лише 28 мостів, з залізничними включно. 16 з них розташовані у Києві, Дніпрі та Запоріжжі. Тобто, якщо ви живете десь в Ржищеві або Чигирині, то до найближчого мосту вам їхати кілометрів сто. Найстарший з мостів відсвяткував 90-річний ювілей, а більшість інших подолала пенсійний вік. Літні мости качає, як літніх людей. З них буквально сиплеться пісок, а іноді і шматки бетону.
Навіть ремонт на будь-якому з них - справжній колапс для великого регіону. У індустріальному Запоріжжі, де мостів лише два, ремонтувати потрібно обидва. Але закрити бодай одну з транспортних переправ означає повністю паралізувати місто. Кілька місяців тому тут розпочали частковий ремонт покриття на греблі. Через це містяни щодня стоять у багатокілометрових заторах.
У Дніпрі головний тут Центральний міст - ремонтували від 2017-го. Через цей ремонт, вірніше через підозри у привласненні десятків бюджетних мільйонів в його процесі, відкрито вже кілька кримінальних справ, а заступника міського голови оголошено в розшук. Активісти називають ремонт косметичним: за попередніми оцінками, відновили лише верхню частину мосту і саме дорожнє покриття. Підводна частина, балки і опори у жахливому стані, кажуть тут.
Але саме ці старі мастодонти зшивають Україну в єдине ціле. І саме крихкість цього зв’язку проявилася цієї середи. Снайпери могли натиснути на гачок вже через півгодини після появи на мості озброєної людини. Але ніхто не наважився віддати такий наказ. Замість цього – п’ятигодинна блокада Києва.

Економічні втрати від блокади мосту Метро ще підраховують. Але те, що ніколи не підрахують - дорогоцінні хвилини, які хворі провели в автомобілях швидкої, що застрягли в пробках. Чи страх маленьких дітей, батьки яких не встигли забрати зі школи.

Белько вибачився перед киянами. Він вже не терорист, а хуліган - твердять поліцейські. Але це хуліганство проявило набагато більшу проблему, що 28 українських мостів - беззахисні мішені для справжніх підривників. "Це типові об’єкти для мінування. Вони вивчаються. Архітектурно прораховуються їхні слабкі місця. Тобто, де найбільший ефект буде від підриву", - коментує спеціаліст з безпеки Сергій Шабовта.
Колишній підводник та спеціаліст із безпеки, зовсім не очікував побачити таку доступність. "Питання в тому, що сюди можна абсолютно спокійно підійти, піднятись по биках. Якби була задача повного руйнування мосту, то його б руйнували знизу. Тобто, десь провал одної опори чи двох – і міст вже зруйнувався би. Фактично, країну можна дуже дешево і дуже просто розділити, на жаль це так. Я кажу, якщо чогось не відбувається - це лише тому, що ніхто задач не ставить", - додає Сергій.
Журналісти плавали між мостами більше години, проте ніхто не звернув жодної уваги. Можливо, обличчя опізнали співробітники комунального підприємства "Інформатика". В їхньому залі - відео з 7 тисяч камер, 330 із них встановлені на мостах. Вони обертаються, і з мосту "Метро", як кажуть, можна було побачити емоції на обличчі в двохстах метрах нижче за течією. Але ця сучасна система працює лише в столиці. І вона не змогла замінити охоронця з автоматом - які колись чергували на кожному мості.

Колишній голова запорізької міліції згадує, що колись проблеми можна було отримати, навіть не виходячи на міст. "Затримували тих, хто намагався фотографувати цей об'єкт. Фотографувати не можна було. Потрібно було спеціальний дозвіл", - каже керівник кримінальної міліції Запоріжжя у 1991-98 рр Валерій Зотов.

Для країни, якій не вистачає і ще стільки ж переправ через річку Дніпро, як є нині, це дивна ситуація. Спеціалісти в один голос кажуть - мости перестали вважати стратегічними об’єктами. Охорону посилюють тимчасово - знімаючи вже за кілька днів чи тижнів після тривожних сигналів. Вже наступного дня після затримання "київського мінера" на мості метро знову не було помітно жодного патрульного чи охоронця. Хоча всім відомо - невдалий гучний злочин породжує хвилю послідовників. Для східного сусіда з мільйонною армією - це взагалі не питання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...