Відмовилася носити маску: Вчительку з Рівненщини суд оштрафував на 17 тис. грн

В Україні діє штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян, які не одягають маски у громадських місцях.

Кузнецовський міський суд Рівненської області оштрафував на 17 тис. грн вчительку української мови та літератури Вараського ліцею №1 за порушення правил карантину, передають Патріоти України з посиланням на постанову від 26 жовтня.

Як зафіксовано в адмінпротоколі, протягом 2-18 вересня педагог перебувала у приміщенні навчального закладу без одягнутих засобів індивідуального захисту (маски чи щитка) та відмовлялась здійснювати температурний скринінг.

Своїми діями вона порушила вимоги Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 6 квітня 2020 року, постанови Кабінету Міністрів України №641 від 22 липня 2020 року (з наступними змінами), а також постанови державного санітарного лікаря №50 від 22 серпня 2020 року.

Під час розгляду справи вчителька не визнала вини, пояснила, що є віруючою, не бажає носити маску та інші засоби захисту.

Разом з тим, її вина підтверджується письмовими поясненнями заступника директора Вараського ліцею (на прохання адміністрації вчителька літератури категорично відмовлялась перебувати в приміщенні школи в засобах індивідуального захисту), вчителя зарубіжної літератури (розцінила таку поведінку колеги як загрозу для свого здоров`я), медичної сестри; витягом з протоколу №1 від 31 серпня 2020 року педагогічної ради, на засіданні якої порушниця сказала, що носити маску не буде, оскільки є християнкою; рапортом правоохоронця.

На думку суду, не визнання своєї вини та власне трактування нормативно-правових актів, в тому числі з посиланням на віросповідання, фактично зводяться до уникнення від адміністративної відповідальності за вчинене.

«З урахуванням нинішньої ситуації в регіоні щодо темпів поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19 та негативних наслідків, які вона собою несе, зважаючи на оточення неповнолітніх та малолітніх осіб в навчальному закладі, а також поведінки вчительки, яка категорично відмовлялась носити під час виконання трудових обов`язків в навчальному закладі індивідуальні засоби захисту, вважаю, що слід призначити їй адміністративне стягнення у вигляді штрафу», - сказано у судовій постанові.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...