Відома письменниця жорстко звернулася до українців через вбивство патріота на Донеччині

Лариса Ніцой обурилася через вбивство україномовного волонтера Артема Мирошниченка у Бахмуті й дорікнула українцям занадто спокійною реакцією на трагедію.

На своїй сторінці у Facebook вона висловила думку, що боротися з такою агресією проти носіїв державної мови можна винятково радикальними методами, передають Патріоти України.

"Чи чекала я хвилі обурення від українців на вбивство українця з Бахмута за українську мову, і такої хвилі, щоб усі поховалися по хатах? Ні, вже не чекаю і не очікувала. Це якби угорця, поляка, румуна, росіянина, єврея, не дай Боже, вбили б – це був би скандал. Це був би міжнародний резонанс. А так, подумаєш, ще одного "укра" в Україні замочили. Це якого за рахунком? 13 000 першого? Що-що, дискримінація за мовною ознакою? Ні-ні, де ви таке в Україні бачили? Нема в Україні дискримінації українців. Ви, що ви таке вигадуєте", – обурюється письменниця.

Однак, наголосила Ніцой, українське суспільство досить стримано відреагувало на вбивство активіста Мирошниченка через свою гіпертолерантність. Крім того, її обурило, що в цей самий час Венеційська комісія висловила Україні невдоволення мовним законом через нібито утиски національних меншин.

"Так ось, дорогі толерантні співвітчизники. Всі, хто не гіпер, а просто толерантні. Що ми повинні зробити у відповідь на це вбивство? Помститися. Як? Ні, не вбивствами. Всі українці у відповідь на вперту російську мову повинні толерантно бити морду. Хто не може цього робити, можна толерантно дряпати очі. Хто і цього не може – толерантно відкривайте рота і так верещіть "розмовляйте зі мною українською", щоб у наполегливих московитів заклало вуха. Пам'ятайте, бита морда, подряпані очі або закладені вуха – у відповідь на їхні вбивства – це дуже толерантно", – гнівно звернулася до співвітчизників письменниця.

"А якщо хтось вам скаже, що це некрасиво: битися, дряпатися і кричати – не вірте. Це дуже гарна помста за Україну. І головне – толерантна. Запам'ятайте: бити морди, дряпати очі й верещати так, щоб заклало, – це короткий і швидкий шлях до української України. Бо якщо ви цього не зробите, то вже скоро Бахмут буде в кожному вашому дворі", – додала Ніцой.

Підсумовуючи, вона наголосила, що тільки від громадян залежить, чи буде Україна українською, а також закликала російськомовних українців повернутися до мови предків, щоб забезпечити найкоротший шлях до злагоди та порозуміння у державі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...