Відома журналістка різко розкритикувала встановлення пам'ятника першому українському космонавту на Байковому кладовищі

Барчук зазначила, що цим монументом "задавили" все навколо, а поруч є поховання Левка Лук'яненка, композитора Майбороди, оперної співачки Діани Петриненко, поета Мойсея Фішбейна та інших відомих діячів.

Представлення монументу на могилі космонавта Леоніда Каденюка, якому нещодавно встановили пам'ятник у Києві, обернулося гучним скандалом. Про це у своєму Facebook розповіла відома журналістка Мирослава Барчук, передають Патріоти України.

За її словами, вона би не коментувала цю подію, якби ця історія не стосувалася її родини. Барчук зазначила, що на задньому плані від монументу похована її мати. Жінка хотіла, аби на її могилі посадили калину з села, де вона народилась, і це "бажання" виконав їхній родич. "Одного дня ми прийшли до мами на Байкове і побачили, що калина викорчувана і лежить у смітнику. Бо почалися роботи зі спорудження ракети, символу української космонавтики. Історія, звісно, не про наш кущ, бог з ним. Це так, деталь, метафора", - зазначила журналістка.

Мирослава Барчук також додала, що цим монументом "задавили" все навколо, а поруч є поховання Левка Лук'яненка, композитора Майбороди, оперної співачки Діани Петриненко, поета Мойсея Фішбейна та інших відомих діячів.

Журналістка не сумнівається, що Байкове кладовище перетворюється на ґротескну картинку, де все перемішано докупи. "Злодії і генії, кати і жертви, де мармуровий генерал Кравченко дивиться на могилу Василя Стуса, геніальні Амосов, Ступка і Удовенко затиснені пафосними меморіалами футболістам. Дуже бракує справжнього українського некрополя, зі строгим почуттям міри, смаку і логіки поховань. Без рагульських позолот, міряння розмахом і невитравного духу сталінського ампіру", - резюмувала Барчук у своєму мікроблозі.

Варто зазначити, що мати Мирослави Барчук - народна артистка та Герой України Ніла Крюкова, яка знімалася у таких стрічках, як "Кайдашева сім'я" та "Бур'ян". Окрім цього, акторка була учасницею Помаранчевої революції та "Революції на граніті".

Сама Мирослава Барчук - відома українська журналістка та телеведуча. Працює у журналістиці з середини 90-х років, коли розпочинала у якості кореспондента "Радіо Свобода".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...