Відомий дипломат озвучив цікавий прогноз щодо відносин України і США

На сьогоднішній день США залишаються абсолютно непохитним партнером України, незважаючи на всі зустрічі і розмови американського президента Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним.

Сергій Корсунський

Про це заявив директор дипломатичної академії ім. Г. Удовенка при МЗС України, Надзвичайний і Повноважний Посол України Сергій Корсунський, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"З одного боку, у нас є хороша підтримка в Конгресі - осіб двадцять, максимум, сенаторів і конгресменів, це називається "український кокус" у Конгресі. Але з іншого боку, коли це виходить на більш серйозний рівень, включаються інші сили, і все зовсім не так просто, як це у нас підноситься - інші країни теж фінансують лобістів і теж просувають свої інтереси", - зазначив він.

За словами дипломата, Трамп не може ігнорувати той факт, що Росія визначена в стратегічних документах його адміністрації як ревізіоністська країна, яка порушує світовий порядок.

"Росія втручається всюди, де є інтереси США - Венесуела, Сирія, Філіппіни, Куба, Лівія, Нікарагуа. Як би Трамп не прагнув обіграти Путіна, а він хоче цього, безумовно, він не може не враховувати цей факт. Тому нам потрібно сформулювати перелік пунктів, чим ми можемо бути корисні Сполученим Штатам. Чим вони нам корисні, зрозуміло. Це дуже серйозне завдання, яке потребує вирішення на найвищому політичному рівні", - підкреслив Корсунський.

Він уточнив, що досвід, який отримує Україна у війні з Росією, безцінний для американської армії. Вони не стикалися безпосередньо ні з радянською, ні з російською армією. Крім того, під Очаковом за допомогою США будується нова військово-морська база для українського флоту. І там проводяться днопоглиблювальні роботи для того, щоб могли заходити американські кораблі.

"Я вважаю, що ми взагалі повинні поставити питання про будівництво військової бази США в Україні, як це зробила Польща. Це вирішило б проблему нашої безпеки нітрохи не гірше, ніж членство в НАТО", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...