Відомий український політексперт оскандалився виступом на пропаганд*нТБ

Семченко поділився своєю думкою щодо "відпускати чи ні Донбас" і заявив, що "у "ДНР" було більше підстав для відділення, ніж в України для незалежності 28 років тому".

Олександр Семченко

Київський політичний експерт Олександр Семченко оскандалився появою на телеканалі "Росія-1". Він вирішив освіжити на публіці версію про "референдум "Л/ДНР" за правилами референдуму 1991 року, коли УРСР здобула суверенітет". Про його виступ перед пропагандистами повідомив український політтехнолог Олексій Голобуцький. Про це, обізвавши його "агентом два нулі", він написав у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Зокрема, відомий своїми проросійськими поглядами Семченко поділився своєю думкою щодо "відпускати чи ні Донбас" і заявив, що "у "ДНР" було більше підстав для відділення, ніж в України для незалежності 28 років тому".

Крім цього, політексперт також порівняв два Акти проголошення державної незалежності – невизнаних терористичних республік у 2014-му й України в 1991 році. "Беремо Акт проголошення державної незалежності "ДНР" від 7 квітня 2014 року. Там написано, що в результаті загрози, яка нависла над населенням Донбасу і державного перевороту, який відбувся в Україні 22 лютого 2014 року... Й інший документ – Акт проголошення "незалежності" України. З чого він починається: у зв'язку з небезпекою, яка нависла над Україною, зі спробою (увага!) державного перевороту 19 серпня 1991 року, який 21 серпня вже зник, ми проголошуємо незалежність. Тобто, один в один!" – блиснув знаннями Семченко.

Він також висловив переконання, що ці рішення і документи, за багатьма параметрами, були незаконними. "В Україні правильно кажуть, що референдуми в Донецьку, Луганську та Криму – незаконні з точки зору чинного в 2014 році законодавства України – це абсолютна правда... Але референдум 1 грудня 1991 року з точки зору чинного на той момент законодавства Радянського союзу й УРСР абсолютно незаконний", – із упевненістю заявив Семченко.

Політексперт також навів задля прикладу ще один референдум – від 17 березня 1991-го, "де 70 відсотків сказали: ми хочемо жити в СРСР". "Згідно із законом не можна було проводити референдум раніше, ніж через 10 років. Не можна проводити і раніше, ніж через 6 місяців після проголошення. Його проголосили 24 серпня, а провели вже 1 грудня, там немає 6 місяців, не можна було проводити агітацію – ні за, ні проти", – підсумував він свої пропагандистські аргументи.

Крім цього, підкреслив Голобуцький, цей "агент два нулі" також не забув посміятися з подій в Іловайську, Дебальцевому та Ізвариному. "І це в контексті очікуваної зустрічі 9 грудня у "нормандському форматі". Цікавий варіант: дійсно, тобто Зеленського спробують підважити погрозами втрати легітимності суверенітету України, оскільки "він був небезпечним"? І пов'язати їжака з вужем: "якщо ви визнаєте легітимність свого референдуму – то визнайте і легітимність "Л/ДНР". Не сказати, щоб хід вражав оригінальністю. Але нахабство дійсно вражає", – розкритикував він киянина.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...