Відомий журналіст пояснив різницю між протестами в Україні та Білорусі

Гордон прокоментував різницю між протестами в Україні 2004 і 2013 років і нинішніми протестними акціями в Білорусі, а також порівняв дії громадян і силових структур в кожній країні під час цих протестів.

Протести в Україні та Білорусі дуже сильно відрізняються один від одного за багатьма параметрами, в тому числі ставленням громадян до сваволі влади і правоохоронних органів. Про це в інтерв'ю російському виданню "Ехо Москви" заявив відомий український журналіст Дмитро Гордон, передають Патріоти України.

Гордон відзначає: білоруси відрізняються від українців і росіян. "Білоруси дуже хороші і добрі люди, які заслуговують на те, щоб їхня батьківщина стала розвиненою європейською країною. Але при цьому вони дуже терплячі. Якби з українцями поводились так, як зараз влада чинить з білорусами, у цих силовиків би стріляли! Вибачте мене за ці слова, але я говорю так, як думаю. У нас би напали на пару поліцейських відділень і військових частин, захопили б зброю і стріляли, бо українці є вільними людьми і вони не дозволять ніколи, щоб влада знущалася над їхніми дітьми! Білоруси набагато більш терплячі", - заявив Гордон.

У відповідь на це журналістка зазначила, що "між проявом насильства і внутрішньою свободою є величезна прірва". "Ви живете за принципом християнської моралі "вдарили по лівій щоці - підстав йому й праву". А навіщо ж тоді білоруси виходять на протести? Вони хочуть змістити режим Лукашенка. І коли українців почали бити, вбивати і розганяти по-звірячому демонстрації, люди силою захопили кілька відділень міліції, забрали зброю і сказали: "Якщо "Беркут" не піде і буде продовжувати так себе вести, ми будемо стріляти у відповідь!" і "Беркут" побіг. Ось і вся історія. Якщо протест мирний і його не чіпає влада, прекрасно. Але коли протест мирний, а влада розганяє людей, яких потім знаходять в різних місцях, то на це вже неможливо дивитися. але білоруси поки дивляться", - відповів Гордон.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...