Відпочинок не для всіх: У Гончарука пояснили особливості виплати соцдопомоги громадянам, котрі сподіваються вийти на пенсію в 2020 році

У зв'язку з проведенням в країні пенсійної реформи і змінами в законодавстві в Пенсійному фонді України вирішили конкретизувати правила виходу на пенсію з 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Пенсійного фонду України (ПФУ) в п'ятницю, 10 січня, передають Патріоти України.

В установі пояснюють, що право на пенсію за віком мають українці, які досягли пенсійного віку і отримали необхідний страховий стаж. «Для виходу на пенсію в 2020 році після досягнення віку чоловіками 60 років і жінками 59 років (з 1 квітня 2020 року - 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страхового стажу, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і 2028 року необхідний страховий стаж становитиме 35 років», - сказано в повідомленні ПФУ в Facebook.

У повідомленні наголошується, що в країні триває пенсійна реформа, кількість необхідного для виходу на пенсію стажу щороку зростає.

Якщо людина після досягнення зазначеного пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, вона зможе вийти на пенсію за віком пізніше - після досягнення 63 або 65 років. «У разі відсутності необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 і 63 років, пенсію можна отримати після 65 років. Але для цього потрібно мати мінімум 15 років страхового стажу. Якщо людина буде продовжувати офіційно працювати і отримає необхідний страховий стаж, то пенсія може бути призначена відразу після його придбання», - відзначають в Пенсійному фонді.
Також в ПФУ ще раз нагадали умови призначення пенсії за віком:
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...