Відпустка в Україні: П'ять нестандартних бюджетних напрямків

П'ять областей України, які можна відвідати під час відпустки та відпочити без великих витрат.

Карантин в Україні у зв'язку з епідемією коронавірусу суттєво обмежив можливості відпочинку в літній період. Більшість країн Європи не готові приймати туристів, а в Україні не всі області успішно справляються з коронавірусом. Проте в нашій країні є цікаві місця, які можна відвідати цього літа. Аналітики популярного українського порталу розповіли, де в Україні можна відпочити в цьому році недорого, але цікаво, передають Патріоти України з посиланням на Styler.

Умань і Букській каньйон

В напрямку Умані більше цікавих місць, ніж може здатися. Це місто варто відвідати в першу чергу заради дендропарку "Софіївка". При цьому сама по собі Умань зберігає багату історію, і прогулянка по ній нудною вже точно не здасться. Всього в годині їзди від міста, поряд зі смт Буки, знаходиться мальовничий Букській каньйон, екскурсія по якому запам'ятається вам надовго. Зупинитися можна в самій Умані: однокімнатна або двокімнатна квартира обійдеться в середньому від 500 гривень в день, цілий будинок можна орендувати за 800 гривень на добу.

Херсонська область

З туристичної точки зору Херсонська область являє собою не тільки морські курорти. Ця степова частина країни славиться одними з найбільш унікальних локацій не тільки України, але і Європи. Тут можна поспостерігати за рідкісними тваринами у природному середовищі, відвідавши біосферний заповідник Асканія-Нова (записатися на екскурсію варто заздалегідь), побувати в одному з найбільших піщаних масивів Європи — Олешківських пісках і запам'ятати на все життя приголомшливі види з вершин Станіславських круч на березі Дніпро-Бузького лиману. Орендувати житло для таких подорожей найкраще в самому Херсоні. Однокімнатна обійдеться від 450 гривень на добу, двох або трикімнатна – від 550 гривень. Оренда будинку – від 1000 гривень.

Миколаївська область

Сусідня Миколаївська область зможе здивувати не менше, адже тут знаходяться розкопки античного міста і центру однойменної давньогрецької колонії, заснованої у 7 ст. до н. е. — Ольвії, яка тепер носить статус національного заповідника. Знаходиться він на березі Дніпро-Бузького лиману, біля села Парутине. Ще однією унікальною пам'яткою області є Актовський каньйон, розташований поруч з однойменним селом. Місцеві пейзажі можна назвати не інакше як дивом природи, висота скель тут деколи досягає 40-50 метрів. Орендувати житло можна в самому Миколаєві: за одну кімнату тут просять від 380 гривень на добу. За дві кімнати – 500 гривень, за три – 900 гривень. Будинок на велику компанію можна орендувати від 800 гривень за добу.

Тернопільська область

Тернопіль, сам по собі є місцем, де є що подивитися. Буде цікаво зупинитися в місті та подорожувати по красі регіону. До приїзду можна орендувати житло, вибравши квартиру "по душі": однокімнатна коштує в середньому 500 гривень на добу, а двох - і трикімнатну — за 600 грн.

Тернопільська область багата прекрасними замками та природними пам'ятками. Можна відвідати замки у Збаражі та Скалаті. Також дуже мальовничі Дністровський каньйон в районі містечка Заліщики, Джуринський водоспад та Оптимістична печера — найдовша гіпсова печера світу. Всі три локації знаходяться досить недалеко одна від одної.

Чернігівська область

Не залишить байдужим і поїздка у Чернігівську область. Тут розташована і колишня козацька столиця Батурин, з палацом Кирила Розумовського і цитаделлю, і національний заповідник Качанівка, створений на основі палацового ансамблю і парку. Поринути у красу природи Поселья можна в Межречинському природному парку, а Блакитні озера біля села Олешня запам'ятаються своєю чистою джерельною водою. Житло краще всього зняти в Чернігові, оскільки в місті є багато історичних пам'яток. Однокімнатна квартира обійдеться від 400 гривень на добу, двокімнатна від 500 гривень, три кімнати – від 650 гривень, а будинок для компанії – 750 гривень на добу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...