"Відрізняється надмірною кровожерливістю": Вірусолог розповів про новий штам коронавірусу

В Індонезії знайшли найбільш заразний штам коронавірусу під назвою D614G.

Коронавірус 2020 розлітається по світу з величезною швидкістю. За вісім місяців зафіксували 25,7 мільйона випадків зараження, а жертвами небезпечної хвороби Covid-19 стали 857 тисяч осіб станом на 2 вересня. Найбільше хворих і жертв у США, Бразилії та Індії. Новий штам коронавірусу, який нещодавно був виявлений в Індонезії, більш летальний, він відрізняється надмірною кровожерливістю, заявив вірусолог Анатолій Альштейн, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

"В Індонезії зараз вища летальність, ніж у багатьох інших місцях. Цей штам, мабуть, більш летальний. У північно-східних штатах США, де була висока летальність, також його знаходили", — підкреслив вірусолог.

За його словами, смертність від коронавірусу в багатьох країнах йде на спад. Альштейн зазначив, що це пов'язане з тим, що важкі штами замінюються на легші.

Вірусолог також додав, що навіть якщо цей штам потрапить до наших широт, він не приживеться. Річ у тім, що зараз епідемія знаходиться на досить високому рівні, бо місцеві штами заразніші, вони витіснять інші штами коронавірусу.

Відзначимо, в Індонезії був знайдений найбільш заразний штам коронавірусу під назвою D614G. Раніше його також виявили в сусідній Малайзії і США. Уперше він був знайдений у січні 2020 року в Німеччині. Фахівці Інституту молекулярної біології імені Ейкмана провели дослідження і з'ясували, що новий штам поширюється у 10 разів швидше, ніж оригінальний штам коронавірусу з китайського Вуханя.

Нагадаємо, раніше вірусолог, доктор медичних наук Анатолій Альтштейн повідомив, що агресивність коронавірусу зменшиться тільки через рік.

За словами експерта, вірусу не вигідно викликати важке захворювання і вбивати свого носія, оскільки він не зможе передаватися далі. Альтштейн впевнений, що зниження агресивності коронавірусу 2020 можна очікувати тільки через рік, а, може, і більше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...