Відродження ринку без наддержавної "бензоколонки": Експорт російської нафти обвалився на 25%

Urals коштує $ 35, але виручка у російської компаній така ж, як при $ 26.

Середньодобовий експорт нафти з Росії за перші 20 днів травня знизився на 25% в порівнянні з тим же періодом квітня - до 428 тисяч тонн на добу, повідомляють росЗМІ з посиланням на оперативну статистику, передають Патріоти України.
Експорт морським транспортом звалився на 33% - до 237 тисяч тонн в день. Трохи краща ситуація з поставками нафтопроводом «Дружба», качає нафту через Польщу до Німеччини: поставки знизилися на 13% - до 192 тисяч тонн на добу.
Російської нафти стає менше на ринку, і ціни на неї ростуть. За місяць вартість бареля Urals піднялася на майже 16 доларів на північному заході Європи, а на півдні додала більше 17 доларів, відзначає Agrus. Поставки йдуть за ціною 33,5-34,2 долара за барель.
У середу ціна Urals з відвантаженням з Новоросійська піднялася до 35,06 долара за барель, додавши 1,43 долара за день.
У нафтових компаній, втім, падіння «експорту» з'їдає більше половини додаткової виручки від зростаючих цін. Фактично доходи нафтовиків такі ж, якими були б при Urals по 26 доларів.
Згідно з умовами угоди ОПЕК + Росія повинна знизити видобуток в травні до 8,5 млн б/д, що означає зниження в порівнянні з рівнем квітня приблизно на 18% виключно по нафті.

За даними статистики, за 20 днів травня видобуток нафти з конденсатом в РФ знизилася майже на 17% - до 1284,5 тис. Тонн на добу, а видобуток виключно нафти (без урахування конденсату) може становити вже близько 8,65 млн б/д.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...