Відставка Трепака: Сім'ї Героїв Небесної сотні висунули ультиматум Зеленському

27 березня генпрокурор Ірина Венедиктова відсторонила Віктора Трепака від керівництва Департаментом ГПУ у справах Майдану. Кураторство департаментом передано новому заступнику генпрокурора Андрію Любовичу.

Сім'ї Героїв Небесної сотні обурилися, що останні кадрові перестановки в Офісі генпрокурора блокують розслідування справи про розстріли на Майдані, передають Патріоти України.

Президенту Володимиру Зеленському нагадали його обіцянку сприяти слідству. Сім'ї загиблих майданівців вимагають повернути колишнього куратора у резонансній справі і усунути новопризначеного, так як у нього простежується явний конфлікт інтересів і антимайданівська позиція. «Всі обіцянки, які нам давали у високих кабінетах і ви особисто, не збулися, - йдеться у зверненні сімей майданівців до Зеленського, - Ми вимагаємо повернути кураторство департаментом у справах Майдану Віктору Трепаку. Також вимагаємо відсторонити від справ Майдану Андрія Любовича, так як він був причетний до переслідування активістів під час Майдану 2013-2014 років. В іншому випадку ми вимагаємо відставки Ірини Венедиктової з посади генерального прокурора».

Сім'ї Героїв Небесної сотні бояться, що новий куратор не просто «зіллє» розслідування гучної справи. У активістів є підстави боятися за власне життя і здоров'я. «Ми вже переживаємо за власну безпеку», - кажуть учасники організації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...