Відставна поліціянтка знайшла на своїй фермі коштовні прикраси вікінгів: Тепер золото та срібло відійдуть іншій жінці - королеві Єлизаветі

Предмети будуть виставлені в Музеї острова Мен.

«Приголомшлива» колекція золотих і срібних прикрас вікінгів віком 1000 років була виявлена на острові Мен офіцером поліції у відставці Кет Джайлс, передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

Скарб, який знайшли на фермі на півночі острова, включає золотий обруч на руку і «масивну» срібну брошку, що датується 950 роком нашої ери.

Куратор археології Національної спадщини острова Мен Еллісон Фокс заявила, що обруч на руку був «рідкісною знахідкою».

Кет Джайлз сказала, що вона відразу зрозуміла, що знайшла «щось особливе», і була «схвильована» цим відкриттям, яке, ймовірно, буде коштувати кілька тисяч фунтів.

«Я відразу зрозуміла, що це важлива і захоплююча знахідка. Я так схвильована, виявивши артефакти, які не тільки такі важливі, але і такі прекрасні», — сказала Кет Джайлс.

Знахідки були оголошені скарбами в ході розслідування в будівлі суду Дугласа. Річ у тім, що за британським законодавством, про відкриття, що представляють археологічний інтерес на острові, необхідно повідомити в агентство Manx National Heritage протягом двох тижнів.

Якщо предмети за законом класифікуються як скарби, вони належать короні, і той, хто їх знайшов, отримує винагороду.

Точно не відомо, скільки коштує ця остання знахідка, але аналогічні ювелірні вироби епохи вікінгів раніше були оцінені в 1500 фунтів стерлінгів кожне. Своєю чергою, великий скарб вікінгів, знайдений в Ланкаширі у 2011 році, був оцінений в 110 000 фунтів стерлінгів.

Еллісон Фокс сказала, що золотий браслет на руку був рідкістю, тому що срібло було набагато більш поширеним товаром для торгівлі в епоху вікінгів.

«Наручні кільце, брошка і вирізана пов’язка — все це особисті прикраси високого статусу і являють собою величезне накопичене багатство», — сказала вона.

«Було б здорово знайти хоча б один з цих предметів. Той факт, що всі були знайдені разом, передбачає, що той, хто їх закопав, був надзвичайно багатий і, ймовірно, відчув серйозну загрозу», — додала Еллісон Фокс.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...