"Відсторонення Наєва можна пояснити тільки тим, що президент намагається сховати кінці у воду", - військовий експерт про заміну командувача ООС

Усунення генерал-лейтенанта Сергія Наєва від посади командувача Об'єднаних сил – це винятково політичне рішення, яке не має жодного стосунку до організації та ведення бойових дій.

Олег Жданов

Призначення генерал-лейтенанта Олександра Сирського командувачем Об'єднаних сил замість генерал-лейтенанта Сергія Наєва не має жодного стосунку до порядку ротації, сказав колишній офіцер оперативного управління Генштабу ЗСУ, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Навіщо така перестановка напередодні зміни влади? Це винятково політичне рішення, яке не має жодного стосунку до організації та ведення бойових дій. Тим паче, новий президент напевно призначить людину зі своєї команди. Відсторонення Наєва можна пояснити тільки тим, що президент намагається сховати кінці у воду. Як такого терміну ротації немає. Якщо людина справляється зі своїми обов'язками, то навіщо ламати створену систему? Якщо до Наєва не було претензій, то навіщо його усувати? Якщо ж ви хочете передати досвід управління операцією, то призначте йому заступника, який вникне в ситуацію, а потім вже змінюйте", – зазначив Жданов.

За його словами, у штабі новообраного президента України Володимира Зеленського розглядають варіант відсторонення від посад усіх вищих військових начальників.

"Із Сирським я особисто не знайомий. Знаю, що він із плеяди молодих генералів і, по-моєму, має бойовий досвід. Звання він здобув після фази активних бойових дій. Так, це молода команда, але наскільки вона професійна – судити важко. Це командний склад, вирощений після 2014 року. У принципі, це може бути цікавим призначенням. Тому що молоде покоління може бути налаштованішим на реформи. Вони не пам'ятають радянської армії – тобто працювати з ними може виявитися набагато простіше в цьому напрямі. Сирський, напевно, менш заплямований, або взагалі непричетний до корупційних справ. На відміну від того самого Наєва, з яким НАБУ було б про що поговорити. Я знаю, що в Зеленського розглядають варіант після інавгурації відправити у відставку всіх вищих військових начальників", – заявив Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...