"Відстрочити неминучий кінець": Блогер пояснив, навіщо путінські найманці воюють у Лівії

Слідом за президентом Туреччини влада США офіційно підтвердила участь російських найманців в лівійській війні.

Спецпредставник Держдепу США Джеймс Джеффрі публічно заявив, що Росія допомагає перекиданню бойовиків і військового обладнання з Сирії до Лівії. Навіщо Кремлю потрібна лівійська війна, розповів в Facebook російський блогер, експерт по Близькому Сходу Ель Мюрид, передають Патріоти України.

"На тлі явної стагнації війни в Сирії тепер газове протистояння Росії з конкуруючими маршрутами постачання газу в Європу зміщується в Лівію", - написав блогер.

Він зазначив, що у Газпрому почалася чорна смуга. Він втрачає ринки Заходу і Сходу. Тільки в нинішньому році експорт компанії впав на 40%. І саме в Лівії, за словами Мюрида, Москва веде війну за важливий ринок збуту. "Туреччина і легальний уряд Лівії уклали угоду про лінії розмежування морських кордонів в Середземному морі, і тепер Туреччина отримує ексклюзивне право контролю над газопроводами, що йдуть по дну Середземного моря зі східної його частини в Європу", - пояснив блогер.

Він вважає, що Кремль разом із Саудівською Аравією підтримують маршала Халіфа Хафтара, щоб перешкодити Анкарі стати найбільшим регіональним газовим хабом. "Путін діє за дорученням, передавши ведення бойових дій приватним бойовикам під контролем наближених російських олігархів", - розповів Мюрид.

Він вважає, що Москва змушена брати участь в цій війні, так як економіка РФ "близька до хлюпання" і не може втратити перспективний ринок. "Війна не вирішить проблем газових олігархів Путіна, але може відстрочити неминучий кінець. Нехай і ненадовго", - написав експерт.

Разом з тим, зазначив він, Росія витрачає колосальні кошти на військові конфлікти. Мюрид оцінив витрати на Донбас, Сирію і Лівію в 3 млрд рублів на добу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...