Відтворивши обличчя чоловіка, який жив 500 років тому, вченні були шоковані

За словами науковців, "в результатах немає ніяких сумнівів".

Вчені створили тривимірну реконструкцію обличчя померлого 500 років тому чоловіка, скелет якого виявили в 1833 році, і були вражені - він виявився італійським художником Рафаелло Санті, відомим як Рафаель, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

До останнього часу місце поховання Рафаеля залишалося загадкою. Експерти припускали, що Рафаель був похований в Римському Пантеоні, але скелет, про який йде мова, був виявлений разом з іншими останками.

Після реконструкції команда вчених визначила чіткий збіг, грунтуючись на портретах інших художників того періоду, а також на автопортретах.

Рафаель був творцем Високого Відродження і є частиною знаменитої трійці митців разом з Мікеланджело і Леонардо да Вінчі. Він народився в Урбіно, Італія, в 1483 році і помер в 1520 році у віці 37 років.

Причина смерті Рафаеля також залишилася загадкою - деякі припускають, що його активне сексуальне життя призвело до сифілісу. Інші припускають, що він помер від пневмонії після поїздки на зустріч з коханою в розпал зими.

Однак, де було поховано тіло Рафаеля, було давньою загадкою. Тривимірна реконструкція справила тільки 80% обличчя художника. За словами вчених, "в результатах немає ніяких сумнівів".

"Єдина частина обличчя, яку не можна було реконструювати таким чином, - це вуха, але, на щастя, у Рафаеля було довге волосся, що закривало вуха. У нас вперше є конкретні докази того, що ексгумований в 1833 році скелет належить Рафаелло Санті", - сказав один з експертів.

Нове відкриття дає можливість для подальшого дослідження скелета, щоб визначити правильний колір волосся і очей. Цього року команда збиралася повторно ексгумувати тіло, але проект був припинений через пандемію коронавірусу.

"Ми знаємо, що Рафаель часто малював себе молодше за свої роки, і ця модель дозволяє нам побачити його таким, яким він був насправді", - додали вчені.

Незважаючи на свою передчасну смерть, Рафаель створив велику колекцію приголомшливих робіт, велика частина якої знаходиться у Ватикані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...