Відведення сил на Донбасі: Тука озвучив несподівані нюанси

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука підтвердив, що біля Станиці Луганської терористи відвели свої війська.

Тука підкреслив, що на двох блокпостах НВФ відбулася заміна особового складу, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

"Замість так званих представників окремих корпусів на цих блокпостах стояли люди, яких навіть луганчани визначили, як немісцевих. Тобто вчора відбулася заміна бойовиків "ЛНР" на представників іншої держави. Так, виконуючи наказ за сигналом ракети, всі професійні військові, а не партизани й шахтарі, які там "танки відшукали в шахтах", дисципліновано відійшли на вказану відстань. Тобто особовий склад покинув ці два КПВВ", — сказав Тука.

Він зазначив, що протягом двох днів укріплення повинні бути розібрані, але тут є певне питання. "Бойовики за весь час зі свого боку декілька разів зміцнювали позиції залізобетонними спорудами і монолітом. Як вони зараз будуть це демонтувати? Хіба що тільки підривати... Нещодавно мені повідомили зі Станиці Луганської, що по той бік Сіверського Дінця жителі спостерігають значне скупчення живої сили. Не зрозуміла мета появи такої кількості озброєних людей на тій стороні", — додав Тука.

Він уточнив, що бойовикам майже нічого не заважає зараз зайняти зміцнення українських військових, крім місії ОБСЄ. Проте представники місії ніколи раніше їм не заважали в їхніх злочинних діях.

"Але я думаю, що наші військові на варті. І в разі таких дій із боку терористів вони отримають адекватну відповідь", — підсумував Тука.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...