"Відверті маніпуляції": У полку Нацгвардії "Азов" обурені статтею в американському журналі Time

Варто зазначити, що цей журнал свого часу визнавав людиною року тиранів Гітлера (1938 рік) і Сталіна (1939 рік), а у 2007-му обкладинку TIME «прикрасив» ніхто інший як Володимир Путін.

Полк Національної гвардії України "Азов" опублікував на своєму сайті Офіційну заяву з приводу статті в американському журналі Time "Like, Share, Recruit: How a White-Supremacist Militia Uses Facebook to Radicalize and Train New Members". "Азовці" обурені відвертими маніпуляціями, використовуваними в матеріалі, і вказують, що автори не знають, що ГО "Азов" і полк НГУ "Азов" - це дві великі різниці, передають Патріоти України.

"Днями у досить поважному та авторитетному виданні TIME вийшла стаття під назвою «How White-Supremacist Militia uses Facebook to radicalize and train new members». Полк «Азов» не може залишитися осторонь відвертих маніпуляцій та сміхотворних звинувачень у злочинах, тому вважає за потрібне донести до широкого загалу інформацію, яка відповідає дійсності, та процитувати низку законів України, у яких, судячи з усього, «авторитетні» журналісти видання не компетентні.

Варто зазначити, що цей журнал свого часу визнавав людиною року тиранів Гітлера (1938 рік) і Сталіна (1939 рік), а у 2007-му обкладинку TIME «прикрасив» ніхто інший як Володимир Путін. Редакція назвала його «Царем Нової Росії» – чи потрібні ще якісь коментарі щодо «авторитетності» цього видання?

Дана, так би мовити, стаття починається з розповіді про такого собі громадянина Норвегії Йоахіма Фурхольма, який хотів долучитися до полку «Азов», але його не прийняли. Незрозуміло взагалі, чому цей памфлет почали з геть нікому нецікавої метушні навколо якихось іноземців, яких не взяли у підрозділ. Відверто маніпулятивним є використання терміну «Militia» (укр. Міліція), яке є у заголовку і простежується у всьому тексті. Тобто акцент ставиться на представлення полку саме як громадського формування, а не спецпідрозділу Національної гвардії України. Те, що «Азов» перебуває у підпорядкуванні НГУ, згадується лише один раз і майже у самому кінці тексту. Окремо наголошується на тому, що полк «Азов» є силовим крилом політичної партії «Національний Корпус». Так от, акцентуємо увагу шановних «журналістів» на тому, що згідно із законом України про політичні партії в Україні, громадянин, що проходить військову службу, не може бути членом жодної політичної партії. Відповідно, твердження, що полк «Азов» є силовим крилом політичної партії, є також брехливим і маніпулятивним. За такою ж логікою можна стверджувати, що Корпус Морської Піхоти США є силовим крилом Республіканської чи Демократичної партії США, тому що серед членів цих партій є ветерани даного військового формування.

Далі: якщо особи, яких, згідно з твердженнями авторів статті, переслідує ФБР, справді пройшли підготовку у лавах ОЗСП НГУ «Азов», тоді чому за весь цей час єдиний відомий запит про екстрадицію громадянина США з України до Сполучених Штатів – це справа добровольця «Правого Сектору» Крейга Ленга? Якщо підготовка американських громадян з метою їх використання у насильницьких діях дійсно має масовий характер, а відповідно до закону України, в НГУ можуть служити лише ті іноземці, що легально перебувають на території України, тоді ФБР нічого не коштує передати українським правоохоронним органам відповідну доказову базу або ж копії обвинувальних актів. З цього витікає, що журналісти TIME брешуть, або ж ФБР звинувачує державу Україна у порушенні міжнародної конвенції ООН про заборону вербування, підготовки, використання і тренування найманців. Твердження, що полк «Азов» тренував терориста з Нової Зеландії Брентона Тарранта на основі його туристичних відвідин України, чи те, що він надихався полком «Азов», є таким же абсурдним, як твердження, що США підтримують тероризм, бо Тімоті Маквей, який відповідає за теракт у Оклахома-Сіті, служив в американській армії і брав участь у війні в Перській Затоці.

Зі сказаного вище випливає, що журналісти TIME або взагалі необізнані з українським законодавством щодо функціонування Збройних сил і Національної гвардії, або ж відверто та ницо маніпулюють, обливаючи брудом чесне ім’я підрозділу, який вже сьомий рік бореться проти російсько-сепаратистських сил. Ми вже неодноразово наголошували, що полк «Азов» є структурним підрозділом Національної гвардії України, підпорядковується Міністерству внутрішніх справ, в окремих випадках Генеральному Штабу; його діяльність регулюється Конституцією України та нормативними актами. Подібні наклепи, як-от звинувачення у тероризмі, в адекватних людей викликають лише здивування. Адже підрозділ було створено якраз-таки задля боротьби з російським тероризмом, яку полк «Азов» провадить з 2014 року. Втягування підрозділу в політичні розбірки та публікація відвертої брехні про «Азов» є неприпустимими та паплюжить пам’ять бійців, які віддали своє життя за Україну в лавах нашого полку."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...