"Відверто "пливли" або реагували неадекватно": РФ провалила в ООН фарс з "відмиванням" окупації Криму

Проведена за ініціативи Росії відеоконференція в Раді Безпеки ООН, в якій брали участь жителі окупованого Криму, виявилася погано зрежисована.

Український політолог Олексій Копитько розповів, що Росія не тільки не реалізувала основне завдання, яке мала намір вирішити, організовуючи цю конференцію, але і ще більш переконала світ у тому, що вона - країна-агресор і країна-окупант. У своєму Facebook Копитько написав, що жителів окупованого Криму представляли чотири людини, які, згідно із задумом організаторів конференції, повинні були розповісти, як добре живеться людям в "російському" Криму, і, що найголовніше, спробувати в який вже раз переконати представників світової спільноти, що Крим не був захоплений, а "добровільно повернувся в рідну гавань", передають Патріоти України.

Але для цієї місії були обрані люди, за якими тягнувся такий репутаційний шлейф, що, як то кажуть, все було ясно і без слів. А саме:

1) Анастасія Гридчина, голова ГО "Українська громада Криму", - зображувала задоволених життям в окупації українців,

2) Ервін Мусаєв, заявлений як представник ТРК "Міллет" - зображував радісних кримських татар і заодно представляв "вільні медіа",

3) Олександр Макаров, представник каналу "Крим24" - відомий в Криму проросійський пропагандист, якого організатори шоу вибрали на роль "вільного журналіста" при тому, що телеканал якого був два дні тому забанений в Youtube як пропагандистський ресурс,

4) Ассадулах (Руслан) Баїров, заступник муфтія Криму - лояльний до окупантів представник і кримських татар, і мусульман, якого вже давно підозрюють у тісній дружбі з ФСБ.

Політолог пише, що ці "актори" не просто провалили свій спектакль, а провалили з тріском: "Після справедливих зауважень дресировані колаборанти відверто пливли або реагували неадекватно", - зазначив Копитко.

І напевно у організатора шоу, представника РФ в ООН Василя Небензі, будуть величезні проблеми через цей провал. "На фото - представник РФ в ООН Василь Небензя. Сьогодні вночі у нього був приблизно такий же вираз обличчя. Бо провалилася чергова витівка Росії легітимізувати окупацію Криму за допомогою дресированих бабуїнів, яких вирішили показати по відеозв'язку членам Ради Безпеки ООН", - яскраво прокоментував фото Небензі Копитько.До слова сказати, українське дипломатичне відомство і представники нашої країни в ООН ще до конференції заявили про відмову України від участі в ній, а також оприлюднили свою позицію. Так, посол України в США Володимир Єльченко, коментуючи конференцію, натякнув росіянам на кримінальну відповідальність за їх дії в Криму. А спікер постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко назвав влаштований Росією фарс суцільним провалом з боку РФ, яка відчайдушно намагається всіма способами позбутися від санкцій. "Побачимося в Гаазі, хлопці", - написав Єльченко.Підтримав Україну Євросоюз. На засіданні було оприлюднено заяву Європейського Союзу, в якому сказано, що ЄС не визнає окупацію Росією Криму та Севастополя і продовжить введені відносно РФ санкції. "Шість років по тому ЄС не визнаЄ і не вИзнає незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією і продовжує рішуче засуджувати це порушення міжнародного права. Європейський Союз залишається твердим у своїй прихильності суверенітету і територіальній цілісності України. Крим - це Україна. Європейський союз по-колишньому прихильний повній реалізації цієї політики, в тому числі за допомогою санкцій", - сказано в заяві.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...