Війна, кажете?! Український ЗАЗ тепер збирає чотири моделі російської "Лади"

УкрАвто, яка володіє Запорізьким автозаводом, не акцентує увагу на співробітництві з Росією.

Офіційний сайт Lada в Україні розкрив прайс-лист на Granta, Vesta, Largus і XRay, зібрані на Запорізькому автозаводі, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Автомобілі Lada українського складання здивували привабливими цінами: незважаючи на різницю в роках випуску, локалізовані моделі виявилися не дорожче імпортованих з Росії.

Інформація про те, що на заводі ЗАЗ почали збирати автомобілі Lada, з'явилася на початку року, як тільки в Україні вступила в силу заборона на імпорт автомобілів з Росії. Однак кілька місяців ні ЗАЗ, ні АвтоВАЗ, Group Renault не коментували ці дані.

Спочатку називалися три локалізовані на ЗАЗі моделі: седан Vesta, пасажирський універсал Largus R90 і хетчбек XRay, але виявилося, що на Запоріжжі випускають і інші «Лади».

Напередодні офіційний сайт Lada.ua підтвердив збірку седана Granta, а також крос-універсалів Vesta SW Cross, опублікувавши ціни на машини 2020 року випуску. Всі ціни вказані для базових версій з 5-ступінчастою «механікою».У перерахунку на рублі «Лади» з конвеєра Запорізького автозаводу на 20-30 відсотків дорожче аналогічних машин, випущених в Тольятті. Однак для покупців в Україні ситуація інша: локалізація виробництва дозволила стримати зростання цін, а в деяких випадках навіть заощадити. Наприклад, Lada XRay 2019 року випуску збірки АвтоВАЗу стоїть на два відсотки дорожче крос-хетча в аналогічній комплектації, випущеного в 2020 році на ЗАЗі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...