"Війна на дорогах": Сотні камер, штрафи і авто-"фантоми" - головні заяви МВС

На дорогах нашої країни гине більше людей, ніж у зоні бойових дій.

У Міністерстві внутрішніх справ України (МВС) пообіцяли встановити на дорогах ще 220 камер фіксації порушень, скасувати "листи щастя" і ввести штрафи для дипломатів-порушників. Про це представники відомства розповіли під час брифінгу в середу, 10 лютого, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Ще 220 камер фотовідеофіксації

За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, поточного року на дорогах України буде встановлено ще 200 камер фіксації порушень правил дорожнього руху. Місця для їхнього розміщення вибрано не випадково – системи фіксації запрацюють у всіх областях на ділянках доріг, де трапляється найбільше аварій.

Систему будуть розвивати за трьома напрямами

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, зокрема планують розвивати систему фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху за трьома напрямами:

  • це встановлення ще більшої кількості стаціонарних камер,
  • установка камер на машинах типу "Фантом",
  • використання патрульними системи TryCam.

"Планується, що кількість таких камер на дорогах України виросте до 1,5 тисячі. Другий етап цієї програми – встановлення камер на машинах типу "Фантом". Зараз на наших дорогах є 4 такі машини, які працюють у тестовому режимі. Плануємо до 2023 року збільшити їхню кількість до 100. Третій етап – використання камер TryCam патрульною поліцією", – сказав заступник міністра.

Додамо, в 2021 році функціонал камер також планують розширити – з 15 лютого вони будуть стежити за порушеннями проїзду смугою громадського транспорту.

"Листи щастя" можуть скасувати

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, мета якого скасувати листи на адресу порушників ПДР, які оплатили призначений штраф протягом 15 днів.

"Це дасть змогу скоротити витрати з державного бюджету і, в разі ухвалення проєкту закону, лист буде отримувати тільки та особа, яка не оплатила свій штраф протягом 15 днів", – зазначив Геращенко.

Штрафи для дипломатів

Окрім того, за його словами, в Раді зареєструють проєкт закону, який дозволить штрафувати представників дипломатичного корпусу за порушення правил дорожнього руху.

Кількість ДТП зменшилася втричі

У МВС зазначили, що за 8 місяців 2020-го на ділянках роботи 48 комплексів автофіксації порушень ПДР кількість ДТП із постраждалими зменшилася втричі, а винесених за перевищення швидкісного режиму постанов – у шість разів.

"+210 млн грн у бюджет. Ці цифри вищі, ніж у більшості європейських країн. Також радо констатуємо той факт, що громадяни стали більше дотримуватись правил дорожнього руху та не створювати хаосу на дорогах", – зазначили у відомстві.

На дорогах гине більше, ніж на війні

Страшні цифри – на дорогах нашої країни гине більше людей, ніж у зоні бойових дій. За офіційними даними патрульної поліції, в Україні з 1 січня до 31 грудня 2020 року відбулося 168 107 ДТП, у яких загинула 3541 особа.

Причому 4522 ДТП сталися з вини нетверезих водіїв. У цих "п'яних" аваріях загинули 103 людини, а 1554 було травмовано.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...