"Війна неминуча": "Перемир'я Ердогана і Путіна тимчасове", - Der Spiegel

Перемир'я в Ідлібі, про яке 5 березня домовилися президенти РФ і Туреччини, буде недовгим. Це лише тимчасовий перепочинок перед великим боєм за Сирію.

Президенти Туреччини і РФ Реджеп Ердоган і Володимир Путін після 6 годин переговорів домовилися припинити бойові дії в сирійському Ідлібі. Однак ситуація досі залишається вибухонебезпечною. Про це йдеться в статті впливового німецького видання Der Spiegel, передають Патріоти України.

Згідно з домовленістю президентів, режим перемир'я в Ідлібі настає 6 березня. Вони також погодилися на спільне патрулювання стратегічно важливої траси М4, яка знаходиться на лінії фронту.

Однак очевидно, що ні Ердоган, ні Путін не відмовилися від амбіцій з приводу сирійської провінції. І припинення бойових дій не здатне вирішити дану проблему.

Експерти вважають, що на переговорах Путіну вдалося закріпити статус кво в Ідлібі. Фактично, він закріпився на території, яку при настанні вдалося відбити Сирійській арабській армії (САА) Башара Асада у протурецьких ополченців.

Природно, Ердогана, який хоче контролювати сирійські території на своїх кордонах, такий стан речей влаштовує мало. Президенту РФ, зі свого боку, хочеться, щоб вся територія Сирії перейшла під контроль його союзника Асада.

Ердоган і Путін зараз заморозили конфлікт. Однак це тимчасовий захід. В результаті комусь доведеться поступитися. І висока ймовірність, що переможець буде визначений в результаті нової хвилі кровопролиття.

Видання відзначило, що і Путін, і Ердоган схожі в одному - вони виконують угоди тільки в тому випадку, якщо вони їм вигідні і комфортні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...