Військові Азербайджану взяли під контроль нову територію з вірменським населенням (відео)

В Азербайджані підкреслюють, що ці території знаходяться за межами колишніх кордонів Вірменської РСР на території Кубатлинського район Азербайджану.

Військові Азербайджану взяли під свій контроль частину села Шурнух з вірменським населенням. Більша частина села знаходиться на території Вірменії, передають Патріоти України з посиланням на ЗМІ Азербайджану та Вірменії.

Як передає «Супутник Вірменія», про це повідомив староста села Акоп Аршакян. «Все закінчилося. Приїхали азербайджанці, росіяни, наші прикордонники. До 5 січня дали час (залишити частину села – ред.), посеред села поставлять пости», – заявив староста села.

В Азербайджані підкреслюють, що ці території знаходяться за межами колишніх кордонів Вірменської РСР на території Кубатлинського район Азербайджану.За словами старости села, вірменські кадастрові карти показують, що село повністю розташоване в Вірменії, а азербайджанці на підставі своїх GPS стверджують, що частина села залишається у них.

Як повідомлено, у Шурнуха зараз залишається невеликий підрозділ прикордонних військ Вірменії, що складається з 25-30 осіб.

Вірменський губернатор області Меліксета Погосян заявив, що прикордонники розташовуються в Сюнікській області, в тому числі у села Шурнух.Військові Азербайджану зайняли нову територію. Фото: Село Шурнух та лінія розмежування між Вірменією та АзербайджаномПрикордонники встають на кордоні, в тому числі на спірній 21-кіломпетровій ділянці. Тут тривають роботи з розміщення прикордонників, в тому числі на території біля села Шурнух, додав він.

«Закликаємо місцеве населення не піддаватися на провокації, щоб уникнути можливого напруги. Збройні сили Вірменії, вірменські та російські прикордонники повністю контролюють обстановку», – йдеться в заяві губернатора.Нагадаємо, ситуація в Сюнікській області Вірменії загострилася після того, як в результаті війни під контроль Азербайджану відійшли деякі райони. Після цього почався процес демаркації кордону з Азербайджаном, що викликало крайнє невдоволення жителів прикордонних населених пунктів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...