Військового, який шпигував на користь Росії, схопили у США

За даними ЗМІ, старшина ВМС США був задіяний у військово-морському медичному центрі Портсмута, де відповідав за питання, пов'язані з інформацією і технологіями.

У США віддали під трибунал військовослужбовця ВМС, який передавав секретну інформацію Росії, передають Патріоти України з посиланням на DW.

За інформацією видання, військовослужбовець військово-морських сил США Чарльз Т. Бріггс, дислокований у Портсмуті у штаті Вірджинія, заарештований і на наступному тижні постане перед військовим трибуналом вищої інстанції за звинуваченням у несанкціонованій передачі Росії секретної інформації, отриманої з урядових комп'ютерних баз. Про це 17 липня повідомила американська газета The Virginian-Pilot.

Публікацію також поширив американський сайт Military.com, що спеціалізується на інформації про американських військових, ветеранів та членів їхніх сімей. Видання посилаються на судові документи. Пентагон достовірність інформації офіційно поки не підтвердив, в російському Міноборони ситуацію також не прокоментували.

За даними The Virginian-Pilot, старшина ВМС США Бріггс був задіяний у військово-морському медичному центрі Портсмута, де відповідав за питання, пов'язані з інформацією і технологіями. Військовослужбовцю, зокрема, ставиться в провину перешкоджання правосуддю, розголошення оборонних відомостей, зберігання дитячої порнографії і спроби її перегляду, два інциденти з порушенням загального військового регламенту і три епізоди про неправдиві свідчення.

Згідно з обвинувальним висновком, Бріггс використав урядовий комп'ютер для отримання секретної інформації 9 січня 2019 року або "в районі цієї дати", при цьому у слідства є підстави вважати, що зазначені відомості могли бути використані для "завдання шкоди Сполученим Штатам або в інтересах іноземного громадянина".

Слідчі вважають, що в момент можливого злочину офіцер перебував на базі ВПС США Offutt в штаті Небраска. Відповідно до документів він мав доступ до інформації, що стосується національної оборони США, кілька разів з жовтня 2018 року по січень 2019 року. За даними звинувачення, Бріггс передав дані "громадянину Росії". Його ім'я не згадується в документах, де частина відомостей була прихована в зв'язку з їх секретністю.

Офіцер не повідомив про свої контакти з іноземцями, включаючи громадян РФ і Італії, відзначають слідчі. За даними сторони обвинувачення, він також збрехав, неправильно заповнивши анкету для попередньої перевірки, в якій запитувалося, чи підтримує він "тісні і постійні відносини" з будь-ким з іноземних громадян.

Чарльз Бріггс також, імовірно, приховав свою поїздку до Сербії в 2018 році. Американський військовослужбовець перебуває під попереднім ув'язненням. Перед судом він має постати 22 липня, але у ВМС США повідомили, що дати можуть бути змінені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...