"Військовий туризм": В Україні розгорівся скандал через посвідчення УБД

В Україні розгорівся скандал через видачу посвідчень учасника бойових дій (УБД) особfм, які не були в зоні ООС на Донбасі.

Про це офіцер ЗСУ Дмитро Іванов заявив на своїй сторінці в Facebook, відзначивши, що вже з трьох джерел повідомляють про факти "віртуального туризму", передають Патріоти України.

"Тобто, воїн світла навіть не їде в район операції, а знаходиться там тільки по документах. Взагалі цинізм за межею добра і зла. Ну а правильно, по суті. Навіщо туди кататися? Тільки час витрачати. Краще зробити ще простіше - давати УБД через сайт. Заповнив форму - отримав УБД. Так легше, і не треба гори паперів переводити. Діджиталізація, знову ж таки, нові віяння", - написав він.

"Одне тільки трохи напружує. Багато хлопців, які загинули ще кілька років тому, УБД не мають. А тут "віртуальний туризм". Все противніше жити стає. Бридко якось", - додав офіцер.

Іванов нагадав, що з самого початку АТО була практика "військового туризму", це коли люди з військових структур приїжджали на пару-трійку місяців, щоб отримати УБД, несли вони службу, ясна річ, або в штабах, або на тилових блокпостах, базах зберігання і т.д. Коротше, там, де подалі від війни, ближче до кухні.

"Потрібно відзначити, що в 2014 році навіть знаходження тушки в штабі не гарантувало, що ця сама тушка повернеться живою, здоровою, чистою і непорочною. Випадків, коли сепари накривали артою штаби глибоко в тилу - чимало. Але незважаючи на це, військові, які хоч трохи побачили реальну війну, ставилися до таких людей з неприхованим презирством по цілком зрозумілих причинах", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...