Вік живи - вік учись..: Італієць закінчив університет у майже 97 років (фото)

96-річний випускник додає, що не збираються зупинятися на досягнутому.

Джузеппе Патерно із Сицілії став найстаршим випускником Італії – він закінчив із відзнакою факультет філософії та історії в Університеті Палермо. Чоловікові за місяць виповниться 97 років. Ректор вузу Фабріціо Мікарі особисто приїхав привітати випускника, передають Патріоти України з посиланням на The Daily Reformer.

Джузеппе отримав не лише диплом про освіту, а й традиційний лавровий вінок, який нагороджують італійських студентів, коли вони закінчують навчання.

Джузеппе Патерно

В університеті повідомили, що чоловік впорався з іспитами на відмінно – здав їх на найвищий бал (110 з 110).

Чому Джузеппе Патерно так пізно закінчив університет?

Він народився 1923 року у бідній сім’ї. Тому через це Джузеппе не зміг закінчити школу, а свій атестат про повну загальну середню освіту отримав лише в 31 рік. Проте саме в той час почалася Друга світова війна, і він пішов працювати на залізницю.

Тож, лише з часом – у 2017 році йому вдалося вступити до університету. Проте і цього року навчання було тяжким для всіх через пандемію COVID-19. Патерно зізнався, що мав невелику депресію та тривогу через відеодзвінки, які замінили навчання в аудиторіях під час ізоляції. Але і це не відлякало чоловіка від навчання.

"Мій ентузіазм – це моя протиотрута проти старості. Тепер, коли я на фініші, я все ще дивлюся в майбутнє. Хто знає, можливо, я міг би повчитися ще два роки в магістратурі, адже моя мама Джованна дожила до 100 років. Значить, і у мене є шанс", – каже Джузеппе.

96-річний випускник додає, що не збираються зупинятися на досягнутому. "Мої плани на майбутнє – присвятити себе писемності та читанню. Я хочу переглянути всі тексти, які я не зміг перечитати раніше", – сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...