Вікторія, Єлизавета, Мирослава та Діана: Чотирьом дівчаткам-близнючкам виповнилося по два місяці (відео)

Одна мама на чотирьох - це учетверо більше проблем й настільки ж більше любові.

У Кропивницькому унікальна четверня дівчаток-близнючок відсвяткувала два місяці. Про те, як живеться малюкам, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

20-річна багатодітна мама Анастасія Валіхновська розповідає, що маленькі близнючки Вікторія, Єлизавета, Мирослава та Діана усе роблять синхронно. "Один починає плакати, другий прокидається, третя прокидається, четверта прокидається. І так починають усі кричати. А коли час доходить до годування, то це взагалі. Напевно, сусіди наші скоро з'їдуть. Такий галас піднімається. Важко, звичайно, кожному догодити й кожного швидко нагодувати. Годуємо в чотири руки", - ділиться мама четвернят.
Про те, що в сім'ї буде велике поповнення, Анастасія та Влад дізналися на четвертому місяці вагітності. Спочатку під час УЗО лікарі побачили трійню, а згодом помітили й четверту сестричку. Дівчатка попросилися на світ на 32 тижні вагітності. Вони були майже однаковими: вагою близько двох кілограмів і довжиною 42-43 сантиметри.
Тепер крихіткам вже два місяці - дівчатка збільшили свою вагу удвічі. Більшає клопотів і переживань у їхньої мами. "Важко, це дійсно. Діти потребують уваги, діти потребують турботи. Кожному хочеться дати свою любов, щоб вони росли однаково. Не так, щоб одна улюблена, а інша - ні. Дуже важко в цьому плані", - каже Анастасія.

Коли стане легше та чи стане взагалі - відповідь на це питання мала б знати родина Волкових. У цій сім'ї п'ятеро дітей - за кілька днів четверо з них, Михайло, Аня, Марія та Варвара, святкуватимуть 14-ий день народження. "Насправді і ми чекаємо, коли нам стане легше. Якщо сьогодні зазирнути назад, там не було так уже й важко", - розповідає тато четверні Ігор Волков.

Про ті проблеми зараз уже згадують із усмішкою. Коли вперше поїхали відпочивати, у чотирьох дітей прорізалось десять зубів. Хвилювалися і через те, як вони вчотирьох навчатимуться в одному класі, чи як із усіма робити уроки. Тож зізнаються - без допомоги бабусь, хрещених та друзів - впоратися було б складніше. "Бували, звісно, такі часи, що я думала: все, моя нервова система не справляється. Був один такий день, наприклад, одна дитина залізла на паркан, я її зняти не можу. Одна пофарбувала собі лаком волосся і сукню обрізала, двоє нагодували туалет і його забило", - згадує мама Тетяна Волкова.
Досвідчені львівські батьки четверні радять кропивницьким новачкам єдине - гуртуватися і триматися разом. І нехай клопотів і переживань учетверо більше, але так само й любові та щастя.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...