"Вільна від коронавірусу" Чорногорія оголосила про епідемію

В другій половині травня влада Чорногорії оголосила перемогу над коронавірусом...

Національна координаційна рада з інфекційних захворювань при уряді Чорногорії повторно оголосила епідемію COVID-19 на всій території країни через зростання захворюваності, передають Патріоти України з посиланням на RTCG.

Від середи вводиться кілька нових тимчасових заходів, мета яких - подальше запобігання поширенню коронавірусу, в той же час полегшуються заходи в деяких муніципалітетах, де епідеміологічний ризик був знижений.

Носіння захисних масок на відкритому повітрі і в приміщенні стає обов'язковим на всій території Чорногорії, включаючи дітей старше 7 років, за винятком пляжів і національних парків, за умови дотримання фізичної дистанції і інших заходів безпеки.

Зібрання людей на всій території держави обмежуються максимум 40 особами у відкритих громадських місцях і 20 особами в закритих, із зобов'язанням дотримуватися дистанції не менше двох метрів.

У зв'язку з надзвичайно високим епідеміологічним ризиком, створюваним певними групами населення, дію заходів, прийнятих 30 червня, було продовжено до 6 серпня. Йдеться про заборону дискотек / барів і нічних клубів / барів, а також заборону на організацію весіль, випускних, днів народження та інших приватних урочистостей.

Дію заходів, прийнятих 7 липня, було продовжено до 30 липня, що означає заборону напроведення розважальних і музичних програм в закладах громадського харчування (ресторанах, кафе, їдалень, готельних ресторанах і аналогічних закладах громадського харчування), в тому числі в пляжних барах (концерти, живі виступи музикантів і груп, живі виступи ді-джеїв та ін.).

Національна координаційна рада з інфекційних захворювань при уряді Чорногорії раніше ввела заборону на проведення всіх політичних і релігійних зборів у зв'язку із зростанням захворюваності COVID-19. Нові хворі були виявлені в червні, всупереч тому, що в другій половині травня влада Чорногорії оголосила перемогу над епідемією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...