"Він мав би не вилазити з РНБО і Міноборони": "Путін прямо попередив про нову війну, й Зеленський має вже зараз до неї готуватися", - Безсмертний (відео)

На думку дипломата, словесне "нетримання" Москви дає сигнали про готовність Кремля "вчиняти дії по всій лінії своїх експансистських планів і мрій".

Як показують минулі схожі випадки, до погроз російського президента Володимира Путіна на Давоському саміті та інших подібних міжнародних заходах щодо його готовності розв'язати новий збройний конфлікт завжди слід ставитися серйозно. З такою пересторогою український політик і дипломат Роман Безсмертний виступив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

"Я хочу звернути увагу на нещодавній виступ Путіна в Давосі онлайн. По суті, це було анонсування наступних агресивних дій без визначення точок агресії. Нагадаю - 2007 рік, безпекова конференція (у Мюнхені - ред.), де був виступ з викликом. 2008 рік - на Бухарестському саміті виступ з викликом. Якщо 2007-го було анонсовано напад на Грузію, що було підтверджено 2008-го, то вже у 2008-му вперше у виступі Путіна прозвучало: як тільки Україна зробить крок до НАТО, Російська Федерація вживатиме заходів щоб Україна не була цілісною державою", - пояснив Безсмертний.

"Останній виступ в Давосі - це знову анонсування чергових агресивних дій. І вже не тільки проти України, а й проти Європейського Союзу", - зазначив дипломат.

На його думку, таке словесне "нетримання" Москви дає сигнали про готовність Кремля "вчиняти дії по всій лінії своїх експансистських планів і мрій".

"І не випадково, що після цього виступу на Донбасі активізувалися обстріли", - наголосив Роман Безсмертний.

Окрім того, Путін посилив тиск на Україну з економічних питань, зокрема, щодо електроенергетики.

Відповідно, президент Володимир Зеленський, як заявив Безсмертний, має посилено готуватися до захисту України на всіх без виключення фронтах, не піддаватися на будь-який російський тиск, і тим більше не збільшувати закупівлі в країни-агресора енергоносіїв та інших стратегічних товарів, тим самим знищуючи вітчизняні галузі промисловості й посилюючи залежність від противника, як це має місце сьогодні, саме за його правління.

Головна ж прерогатива Зеленського, додав політик, це діяльність безпекового сектору української держави. Саме на його роботі він має серйозно зосередитися.

"Де пріоритети? Наполягаю на тому, що пріоритети президента мають знаходитися в безпековій сфері. По-перше, він верховний головнокомандувач. По-друге, він гарант дотримання суверенітету, територіальної цілісності і прав людини. Тому на цьому він має зосередити свою роботу. А це армія, а це оборонно-промисловий комлекс, а це увесь спектр безпекових питань - починаючи від інформаційної безпеки і закінчуючи питаннями соціальної безпеки, медичної безпеки", - підсумував Роман Безсмертний.

"Він мав би не вилазити з РНБО і Міністерства оборони в теперішній ситуації, тобто проводити там по півдня, а то і більше", - сказав з цього приводу ведучий програми Антін Борковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...