"Він вже був тут, і під "тут" я розумію "всюди": Науковець заявив, що коронавірус розбудили сили природи

Коронавірус нового типу, ймовірно, не був створений в лабораторії Китаю, а знаходився у всьому світі задовго до пандемії в сплячому стані. Він проявився при певному поєднанні природних чинників.

Про це в інтерв'ю The Daily Telegraph сказав старший науковий співробітник Оксфордського Центру доказової медицини і запрошений професор Ньюкаслського університету Том Джефферсон, передають Патріоти України.

За словами Джефферсона, є свідчення того, що вірус був присутній в різних країнах Європи і Америки до його прояви в Азії. Наприклад, іспанські фахівці знаходили вірус SARS-CoV-2 в стічних водах Барселони ще в березні минулого року. Також сліди нового короавіруса виявляли в зразках стічних вод італійських міст Мілан і Турін в грудні 2019 року, а в листопаді минулого року - в стічних водах бразильського міста Флоріанополіс.

"Я думаю, що вірус вже був тут, і під "тут" я розумію "всюди". Цілком можливо, ми маємо справу зі сплячим вірусом, який був активований умовами навколишнього середовища", - вважає вчений.
Також на підтвердження своєї версії він навів випадок під час пандемії іспанки, від якої з 1918 по 1920 роки загинули до 100 мільйонів чоловік. Джефферсон нагадав, що в 1918 році від іспанського грипу померли близько 30% населення Західного Самоа, хоча у них не було ніяких контактів із зовнішнім світом.
"У випадку з іспанським грипом відбувалися дивні речі", - зазначив Джефферсон, додавши, що щось подібне спостерігається і з поширенням коронавіруса.
"Пояснення цього може полягати в тому, що ці збудники нізвідки не приходять і нікуди не йдуть. Вони завжди тут і іноді щось активує їх, може бути, щільність населення світу або умови навколишнього середовища", - підсумував він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...