VIP-в'язниця для обраних: Сплив скандальний нюанс про ув'язнення Зайцевої (фото)

Олена Зайцева, засуджена до 10 років позбавлення волі після ДТП на вулиці Сумській в Харкові, має відбувати покарання в колонії, а не виправній установі.

Про це повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Вона підкреслила, що у виправні установи відправляють за інші злочини. "Визначення виду колонії та порядок направлення для відбування покарання осіб, засуджених до позбавлення волі на певний строк регулюється відповідним положенням, затвердженим Наказом Мін'юсту України №680/5 від 27.02.2017 р. Згідно з п. 11 р. 2 цього положення, в установах відкритого типу (виправний центр) відбувають покарання особи, засуджені до обмеження волі (це ст. 61 КК України). Нагадаю ще раз – Зайцева позбавлена волі (це ст. 63 КК України)", – підкреслила Матвєєва.

Вона додала, що між обмеженням і позбавленням волі – величезна різниця. "Під час визначення міста, де буде "сидіти" Зайцева, повинні врахувати, що вона дівчина, засуджена вперше за злочин, який вважається вчиненим з необережності, але засуджена саме до позбавлення волі (тобто ізоляції) на 10 років за тяжкий злочин", – підсумувала адвокат.

Матвєєва направила СІЗО адвокатський запит, чи дійсно Зайцева перебуває в Покровському виправному центрі №79, а Дронов у колонії №29. "У разі підтвердження інформації будемо з'ясовувати, за якими критеріями і хто саме вибирав для Зайцевої саме цю установу відбування покарання", – сказала адвокат.

Установа, де сидить Зайцева

Установа, де сидить Зайцева

Установа, де сидить Зайцева


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...