"Вірний друг", який "завжди підтримував у важкі часи": Військовий переворот у М’янмі міг відбутись з "благословення" Кремля, - The Times

За інформацією газети, за кілька днів до початку перевороту Шойгу відвідав М’янму, де його приймав головнокомандувач армії Мін Аунг Хлайн, який пізніше захопив владу в країні.

Мін Аунг Хлайн і Сергій ШойгуМіністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу міг «дати добро» на військовий переворот у М’янмі під час свого останнього візиту. Про це пише The Times, передають Патріоти України.

За інформацією газети, за кілька днів до початку перевороту Шойгу відвідав М’янму, де його приймав головнокомандувач армії Мін Аунг Хлайн, який пізніше захопив владу в країні.

У політичних і бізнес-колах М’янми кажуть, що під час зустрічі Сергій Шойгу нібито схвалив ідею перевороту. Відомо, що сторони уклали договір про постачання до М’янми російської зброї - ЗРК Панцир-С1, комплексів з безпілотниками Орлан-10Е і радіолокаційних станцій. Після цього генерал Мін Аунг Хлайн назвав Росію «вірним другом», який «завжди підтримував М’янму у важкі часи».

Захід заборонив продаж зброї армії М’янми, тому вона купує її в Росії. Мін Аунг Хлайн щонайменше вісім разів зустрічався з Шойгу, з них шість — у Москві. За інформацією Стокгольмського інституту дослідження миру, протягом останніх десяти років М’янма витратила 2,4 млрд доларів на зброю, переважно куплену в Китаю, з них 800 млн доларів на російську зброю.

У Південно-Східній Азії вважають, що свою роль у військовому перевороті міг зіграти Китай. При цьому, як повідомляє The Times, відносини між військовими М’янми і Пекіном загострилися через невдоволення якістю китайської військової техніки і тим, що озброєння використовують «етнічні інсургенти М’янми».

1 лютого 2021 року збройні сили М’янми запровадили надзвичайний стан терміном на рік і змістили керівництво країни. Військові затримали президента Він М'їна і лідерку керівної партії Аун Сан Су Чжі, яка за сумісництвом обіймає посаду державного радника.

В ході військового перевороту тимчасовим президентом М’янми був призначений командувач збройними силами старший генерал Мін Аунг Хлайн.

75-річній Аун Сан Су Чжі було офіційно пред’явлено звинувачення у правопорушенні, пов’язаному з незаконним імпортом портативних радіостанцій, і суд виніс рішення про тимчасовий арешт.

Незвичайне звинувачення було висунуто й президенту Він М'їну, який проводив зустрічі з виборцями під час передвиборчої кампанії в розпал пандемії COVID-19. За словами військової влади, він порушив закон про ліквідацію надзвичайних ситуацій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...