Вірус мутує: Медик розповів про наростання епідемії COVID-19 на Закарпатті

Зміни, зокрема, спостерігаються в проявах хвороби, критичні дні починаються раніше - вже на 5-6 день.

Генеральний директор Закарпатського Центру легеневих хвороб Василь Скрип вважає, що вірус, який циркулює в області у 2021 році, більш небезпечний і токсичний, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

За його словами, Закарпатська область виходить на пік захворюваності коронавірусною інфекцією, а збільшення кількості хворих пов'язано з тим, що властивості коронавірусу, який циркулює цього року, змінилися в порівнянні з торішнім. "Очевидно, він більш отруйний і токсичний. Більш контагіозний, тобто люди заражаються ним швидше і більше, ніж минулого року, і прояви сильніші. Тому картина наростає швидше. На основі цього можемо говорити, що вірус змінив свої властивості - на жаль, він став агресивним", - зазначив лікар.

Зміни, зокрема, спостерігаються в проявах хвороби, критичні дні починаються раніше - вже на 5-6 день. "На перший план виходить задуха у хворого. Раніше більше було хворих з температурою і тих, що втратили запах і смак. Зараз - переважно з задухою, тобто кисневою залежністю, і гіпертермічним синдромом, тобто високою температурою", - уточнив Василь Скрип.

Крім того, коронавірус став частіше атакувати молодих людей. "Зараз багато важких форм серед молодих людей фіксуємо. Причому у пацієнтів, які не мають ніякої супутньої патології. А вони - важкі", - підкреслив лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...