Visa прогнозує в найближчий час відмову платіжної індустрії від паролів

Біометрична ідентифікація стає все більш популярною...

Міжнародна платіжна система Visa прогнозує в найближчі п'ять років відмову платіжної індустрії від паролів і перехід до біометрії або до інших технологій доступу з використанням фізичних атрибутів, в тому числі відбитків пальців і розпізнання обличчя, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Біометрична ідентифікація стає все більш популярною серед українців, тому ми переконані, що найближчим часом вона буде високо затребувана у споживачів", - розповіла старший віце-президент Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова.

Згідно з дослідженням Fabrizio Ward для Visa за січень 2020 року, результати якого наводяться в релізі, 67% опитаних українців вважають, що біометрія швидше, ніж пароль, а 71% - вона простіше.
З усіх способів ідентифікації користувачі в Україні вважають найбільш надійними відбиток пальця (89%), сканування сітківки (87%), одноразовий пароль (83%), сканування малюнка вен (78%) і сканування особи (73%), свідчать результати дослідження.
Згідно з ними, майже всі опитані мінімум один раз користувалися біометрією для ідентифікації. Уточнюється, що найчастіше респонденти використовували відбитки пальців (66% - мінімум один раз, 36% - регулярно) і рідше - розпізнання особи (35% - хоча б один раз, 13% - постійно). Найменш популярними виявилися поведінкова біометрія і розпізнавання голосу, які відповідно 28% і 27% опитаних використовували мінімум по одному разу.
Крім того, дослідження показало, що більше половини респондентів (54%) використовують кілька різних, але не унікальних паролів, у кожного восьмого (12%) - один і той же пароль для входу в усі акаунти, а унікальний пароль для кожного облікового запису використовують лише 34% українців.
"Середньостатистичний працівник втрачає майже 11 годин свого робочого часу в рік тільки на введення паролів. А недавнє опитування, проведене Visa в США, показав, що 68% покупців відмовилися від покупки в інтернеті через те, що забули пароль, мали проблеми зі входом в систему або з одноразовим паролем ", - говорять в компанії.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...