Влада не знає реального числа хворих на коронавірус в Україні, - Комісаренко

Погана ситуація з тестуванням не дає реальної картини епідемії.

Влада не знає реального числа хворих на коронавірус в Україні. Це пов'язано з недостатнім охопленням тестування на COVID-19, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Як розповів директор Інституту біохімії ім. А. Палладіна, голова робочої групи при Національній академії наук (НАН) України з проблем розповсюдження коронавірусу Сергій Комісаренко, уряд послаблює карантин, грунтуючись на прогнозах. "Проте у нас дуже погана ситуація з тестуванням на вірус за допомогою полімеразної ланцюгової реакції. Ми дійсно не знаємо кількість людей, інфікованих", - пояснив він.

Він також підкреслив, що ослаблення карантину в Україні продиктоване радше політико-економічними та соціальними складовими. Тому в таких умовах важливо правильно організувати вихід з карантину. "ВООЗ попереджає, що, можливо, ми знову зустрінемося з коронавірусом восени - на початку зими. Що стосується громадського транспорту, то, думаю, його треба підключити згідно з дозволом для людей почати роботу. В той же час - виключно за умови дотримання масочного режиму і фізичного дистанціювання, встановлення чіткої норми пасажирів і "ретельної і періодичної дезінфекції транспорту", - додав Комісаренко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...