Влада пообіцяла батькам премію: У польському селі, де 10 років поспіль народжувалися лише дівчатка, на світ з'явився хлопчик

Демографи не розуміють причини, з якої на світ у цьому населеному пункті з'являлися тільки дівчатка.

Увечері 2 травня в польському селищі Мейсце-Оджанське, розташованому біля кордону із Чехією, народився хлопчик, якого назвали Бартек. Пересічна подія для будь-якого населеного пункту стала справжнім святом у цьому селищі, де протягом 10 років народжувалися виключно дівчатка, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Населення Мейсце-Оджанське становить трохи більше ніж 300 осіб. За десятиліття в селищі з'явилося на світ 13 немовлят жіночої статі і жодного – чоловічої.

Глава гміни Раймунд Фришко оголосив на Radio Kielce, що, коли умови карантину дадуть можливість, він відвідає малюка, для якого земляки готують подарунки.

TVN24 нагадує, що про незвичайний феномен писали провідні ЗМІ світу. Через переважання жіночого населення в місцеву добровільну пожежну команду стали набирати дівчат.

За місяць до народження Бартека в одній із родин народилася третя дитина – третя дівчинка. Її батько сказав, що "продовжить спроби", повідомив телеканалу глава пожежної команди Томаш Голаш.

Професорка демографії з Варшави Ірена Котовська сказала газеті Wiadomości, що раціональних пояснень цьому феномену немає. Природна пропорція така: на 500 дівчаток має народжуватися 507 хлопчиків. Професорка припустила, що причини треба шукати в етнічному складі жителів Мейсце-Оджанське і в умовах довкілля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...