Власну модернізацію ЗРК "Бук" розробили в Білорусі

На виставці MILEX-2019, що завершилася в Мінську, білоруська компанія ОКБ ТСП продемонструвала власну розробку ЗРК середньої дальності Бук-МБ3К.

За твердженням розробників, ОКБ ТСП за 17 років роботи міцно зайняло свою нішу на ринку озброєнь, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

Основними напрямками діяльності підприємства є розробка нових зразків озброєння, глибока модернізація наявних зразків.

Одним із прикладів роботи ОКБ ТСП є модернізація ЗРК «Бук» до рівня «Бук-МБ». У ньому втілені основні досягнення підприємства вся апаратура переведена на нову елементну базу з використанням цифрових і процесорних технологій. ЗРК Бук-МБ несуттєво відрізняється за характеристиками від ЗРК Бук-М1. Бук-МБ був придбаний ЗС Азербайджану і продемонстрований на військовому параді в 2013 році. Повідомлялося, що він мав російські ЗКР 9М317Е.

Самохідна вогнева установка 9А318К ЗРК Бук-М3БК на шасі МЗКТ-692250 з ЗКР 9М38МБ Фото (с) Miroslav GyurosiНакопичений досвід дозволив розробникам з ОКБ ТСП створити цілком новий зразок «Бук-МБ-3» на колісному шасі МЗКТ-692250, розроблена повністю нова радіолокаційна станція з фазованими антенними решітками, яка збільшує розвідувальні можливості комплексу. Встановлено нову оптико-електронну систему виявлення і супроводу цілей, що має лазерний далекомір, тепловізор і оптичний канал виявлення і супроводу цілей. На виконання доручення президента Білорусі створюється нова ракета для цього комплексу, і найближчим часом в ОКБ ТСП планують проведення випробувань. Розробники підкреслюють, що представлений на виставці ЗРК повністю білоруська розробка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...