Співробітник підкинув? Власника відомого харківського ресторану судили за зберігання наркотиків

Вивчивши матеріали справи, суд визнав підприємця винуватим у вчинені кримінального правопорушення та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

У Харкові суд визнав власника ресторану "Ватсон" винуватим у незаконному зберіганні кокаїн. Відповідний вирок 12 лютого ухвалив Київський районний суд Харкова, передають Патріоти України.

Суд розглянув обвинувальний акт, складений на підприємця за ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Згідно до матеріалів справи, 25 вересня 2018 року чоловік у особи, яку встановити не вдалося, придбав кокаїн. Того ж дня між 17:00 та 18:00 співробітники Управління СБУ в Харківській області на вулиці Сумській, 124 під час проведення обшуку автомобіля Mercedes-Benz S550, яким керував обвинувачений, виявили поліетиленовий пакетик із 0,7589 грамами кокаїну.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину не визнав. За словами чоловіка, того дня він "перебував у своєму ресторані "Ватсон" та на 16:00 йому було потрібно їхати до Харківської міської ради". Співробітник ресторану попросив підприємця підвезти його до центру міста. Коли вони приїхали до Харківської міської ради, то вийшли з машини та розійшлись кожен у своїх справах.

Після того, як обвинувачений вийшов з приміщення Харківської міської ради та прийшов до свого автомобілю, то побачив на сидінні, де їхав працівник ресторану, маленький чорний згорток, якісь речі та цукерки. Він поклав це все собі в кишеню, щоб віддати співробітнику, якого нещодавно підвозив. Обвинувачений визнав, що здогадувався, що у згортку наркотики.

Потім обвинувачений сів у свій автомобіль та поїхав назад до ресторану, по дорозі йому зателефонував товариш та попросив зустрітись. Він погодився та поїхав до товариша, коли заїхав у двір на Сумській, 124 та зупинився, одразу прибігли співробітники СБУ. Він добровільно віддав згорток.

У суді також був допитаний працівник ресторану "Ватсон". За його словами, у вересні 2018 року він працював офіціантом. На вулиці до нього підійшов незнайомий чоловік, попросив закурити. Офіціант дав йому цигарку, після чого незнайомий чоловік протягнув йому згорток та наполягав, щоб він його взяв, що в середині згортка, він не знав. Щоб скоріше піти від настирливого чоловіка, офіціант взяв згорток, поклав собі до кишені, щоб потім викинути, однак не викинув, після чого повернувся до ресторану. Потім офіціант попросив власника ресторану підвезти його в центр міста. По дорозі "згорток, який був у нього в кишені, випадково випав".

Вина обвинуваченого підтверджується дослідженим судом належними та допустимими доказами, у тому числі й відеозаписом обшуку автомобіля.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав підприємця винуватим у вчинені кримінального правопорушення та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...