Вміє плавати і долає лісові завали: Рятувальники тестують український всюдихід "Богун" (відео)

Машину розробили на замовлення ДСНС.

Автомобіль-човен, який може долати болота, замети та навіть плисти водою. Нова українська розробка - автомобіль "Богун". Снігоболотоход зараз на забезпеченні у рятувальників. Машину будуть застосовувати під час надзвичайних ситуацій та задля порятунку людей. Що вміє "Богун" - показали у випуску "Спецкор" на 2+2, передають Патріоти України.

Це авто не боїться води і може плисти наче човен, швидкість - шість кілометрів на годину. "Він може подолати будь-яку глибину води, коли заїжджає у воду, його дно виготовлене у формі човна і він просто пливе зверху по воді", - каже начальник пошуково-рятувальної частини у Львівській області Андрій Жолобович.

Це стане у нагоді під час повеней, коли треба буде визволяти людей з водяної пастки, кажуть рятувальники. "Богун" подолає будь-яку відстань для того, щоб евакуювати потерпілих чи доставити їм продукти харчування.

А ще машина долає снігові замети, лісові завали, високий очерет та гору каміння висотою із метр. Тут шість сидячих місць. Окремо передбачене місце для потерпілих під час стихійного лиха.
"Богун" розробили в Україні спеціально на замовлення служби з надзвичайних ситуацій. Замість керма у всюдихіда важелі, дизельний двигун. Витрата пального - близько семи літрів на годину.
На трасі водії, що проїжджають повз, гальмують, щоб сфотографуватися біля диво-машини. Але саме тут, на звичайній трасі стає помітний єдиний недолік всюдихіда: колеса не пристосовані до асфальтованої дороги. Втім, вихід є. До потрібного місця "Богун" можна доставити причепом.
"Богун" тільки-но протестували, у роботі ще не випробовували. Але рятувальники зізнаються: кортить перевірити всюдихід у надзвичайних умовах.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...