Вода для Криму: Окупанти почали перекидати воду з Тайганського водосховища в Сімферополь (фото)

На території окупованого Криму гостро стоїть проблема дефіциту води. 8 липня повідомлялося, що води для Сімферополя із запасів водосховищ вистачить на 110 днів.

В окупованому Криму по оцинкованих трубах розпочалося перекидання води з Тайганського водосховища в Сімферопольське, щоб там зменшити дефіцит води, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Місцеві жителі розповіли, що тимчасовий трубопровід складається з 12 оцинкованих труб діаметром 10-15 см, які прокладені правим берегом водосховища, поблизу гирла річки Салгир. Вода тече з труб по зарослій травою канаві.

При цьому вода подається не з усіх прокладених труб, а лише з п’яти. Навколо них на березі водосховища укладено кілька залізобетонних плит.

За даними Міноборони РФ, трубопровід укладали підрозділи російської армії. Окупанти проклали понад 50 км трубопроводу в одну лінію, який має з’єднати Тайганське і Сімферопольське водосховища для постачання води у Сімферополь.

Військові заборонили місцевим жителям наближатися до місця витоку водопровідної води, хоча труби перетинають путівець уздовж берега, якою сімферопольці здійснюють прогулянки та їздять на велосипедах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...