Вода для Криму: Російські окупанти продовжують обмежувати водопостачання для населення

Із 23 вересня обмежувальні заходи буде запроваджено в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

В окупованому Криму продовжують запроваджувати обмеження подачі води. Про це заявила підконтрольна Кремлю голова окупаційної адміністрації Алушти Галина Огнєва, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

«Із середи, 23 вересня, ми запроваджуємо в Алушті, Партеніті та Малому Маяку обмежувальні заходи подачі води. А саме: в нічний час із 23:00 до 05:00 у системі водопроводу буде знижено тиск. Вода буде, але йтиме вона під низьким тиском. Це тимчасовий захід, але він допоможе заощадити й не допустити ситуації повної відсутності води», - написала Огнєва на своїй сторінці в Facebook.

Вона підкреслила, що в Ізобільненському водосховищі залишився «невеликий обсяг, якого вистачить лише до грудня». За даними Огнєвої, зниження тиску води у водопроводі допоможе заощадити щонайменше 10 тис. кубометрів води на добу, а «це гарантія того, що навіть без опадів вода буде в кранах будинків і квартир до квітня наступного року».

Разом із тим 18 вересня на засіданні оперативного штабу керівник підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов заявив, що горизонти водосховищ на півострові продовжують скорочуватись і зменшуватись.

З 24 серпня в Сімферополі та ще 39 населених пунктах Сімферопольського та Бахчисарайського районів через посуху та обміління водойм стартував перший етап обмеження подачі води.

З 2 вересня запровадили другий етап обмежень - встановили погодинний графік подачі води. Влада Сімферополя опублікувала карту, де вказано місце розташування місткостей із водою.

З 7 вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах почався третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води. Питну воду жителям подають суворо по годинах - вранці та ввечері. За інформацією російської влади Сімферополя, на третьому етапі споживання води знизиться до 100 тис. кубометрів на добу замість 160 тис. кубів.

Окупаційна влада Криму повідомила, що готується до «найгірших сценаріїв» із водопостачанням півострова. Підконтрольний Кремлю очільник Криму Сергій Аксьонов раніше не виключив, що Росія визнає надзвичайною ситуацію з водопостачанням Криму. Він також стверджував, що 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років спостережень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...