Вода для Криму: Журналістка назвала причину катастрофи

Проблеми з водою в окупованому Криму були створені спеціально, вважає Волошина.

Анексувавши український Крим росіяни спеціально забирають воду у населення і віддають її на потреби військових баз, бізнесу і промислових об'єктів. Через їх злочинні дії висохло Сімферопольське водосховище. Про це розповіла журналістка Лариса Волошина, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За її словами, з 2014 року, коли Росія окупувала автономну республіку Крим, загарбники викачували величезну кількість води з підземних водосховищ. В результаті водні ресурси, які спочатку були призначені для природних цілей, росіяни використовують для своїх військових об'єктів і захопленої промисловості.

"Цю артезіанську воду, яка є основою для гірських річок і підземних вод, вони використовують на військові та промислові потреби. Екосистема змінена і цей злочин призвів до катастрофи", - сказала Волошина.

Як підкреслює активістка, росіяни спеціально створили проблемну ситуацію з водою, відмовившись, в тому числі, і від опріснювачів для морської води. Наразі вони звинувачують у всьому Україну, тоді як, згідно з міжнародним законодавством, країна-окупант самостійно несе відповідальність за територію, яку вона окупувала.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...