Вода і Крим: Росію звинуватили в катастрофі на окупованому півострові (відео)

Проблема з відсутністю води в анексованому Криму, яку не поспішає вирішувати окупаційна влада півострова, може привести до масової посухи і загибелі всього сільського господарства.

Північно-Кримський канал, яким йшла вода з Дніпра

Про це йдеться в програмі журналіста Віталія Портникова для "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Прогнози для Криму невтішні – такими ж посушливими, як 2019-й, можуть бути і наступні два роки. Через брак води для зрошення полів і мізерні опади степовим районам Криму загрожує засолення грунту, що ставить під загрозу його сільськогосподарське використання", – зазначив Портніков.

До обговорення долучилися лідер партії "Сила права" Андрій Сенченко і журналіст Олександр Янковський.

Так, за словами Янковського, в Криму близько двох мільйонів гектарів земель сільськогосподарського призначення. У кращі часи зрошення покривало близько 400 тисяч гектарів, зараз же з 400 тисяч залишилося від 14-ти до 17-ти, залежно від року.

"І ми бачимо, що сільське господарство не є пріоритетом для російських чиновників, які зараз де-факто контролюють територію Криму, так само, як і самозайнятість населення. Якщо порівнювати з 2013 роком, тоді в Криму було близько 400 тисяч приватних індивідуальних підприємців, то зараз суб'єктів малого бізнесу стало в 10 разів менше. Це говорить про те, що люди ініціативні, які самі заробляють собі на життя, просто-напросто не потрібні Росії. Є якийсь мінімальний набір продуктів, який там можуть виробляти, а все інше простіше завезти",– обурився він.

Сенченко ж у свою чергу зазначив, що через бездіяльність окупаційної влади сільське господарство Криму неминуче загине.

"І східного, і північного. Воно практично припинить своє існування до завершення деокупації Криму. Ми можемо як завгодно обговорювати плани перекинути річки туди або сюди, але питання води вони вирішити не зможуть. Єдине рішенняце піти з Криму і відновити там українську владу, тоді буде вода і все інше", – попередив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...