Водій автобуса, побитий ковід-дисидентами, помер у Франції

Прохання до пасажирів надіти захисні маски обернулося трагедією.

У Франції помер водій автобуса, якого побили пасажири без масок, повідомляє агентство AFP з посиланням на родичів померлого, передають Патріоти України.

Філіп Монгійо став жертвою "вкрай жорстокого нападу", який призвів до смерті головного мозку, заявив представник міської прокуратури.

Інцидент стався 5 липня в місті Байонна на південному заході Франції. Монгійо попросив трьох чоловіків, які хотіли сісти в автобус, надіти захисні маски, а також спробував перевірити квиток у ще одного. Маски є обов'язковими для пасажирів громадського транспорту в світлі боротьби з поширенням коронавіруса SARS-CoV-2.
Порушники правил побили водія, а потім втекли з місця події і сховалися в квартирі одного з нападників. Монгійо в несвідомому стані був доставлений в лікарню.
Двоє нападників - молоді люди у віці 22 і 23 років - вже потрапляли в поле зору поліції. Їм пред'явлено звинувачення в замаху на вбивство. Ще двом пред'явлено звинувачення в ненаданні допомоги людині, що знаходиться в небезпеці. Всі фігуранти взяті під варту.
У Байонна 8 липня відбувся марш пам'яті, організований родичами загиблого. В акції брали участь близько 6 тисяч осіб. За словами очевидців, того ж вечора водії в ряді міст, включаючи Париж, Бордо і Страсбург, вшанували пам'ять свого колеги, зупинивши автобуси на одну хвилину.
Трагедія привела до тимчасових перебоїв в автобусному сполученні в регіоні, оскільки деякі водії відмовилися виходити на роботу. Транспортні компанії відзначають, що в автобусах будуть посилені заходи безпеки. Очікується, що глава МВС Франції Жеральд Дарманен відвідає місто 11 липня й, серед іншого, зустрінеться з водіями громадського транспорту.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...