Водій маршрутки побив пенсіонерку через пільговий квиток (відео)

Кермувальник все заперечує і звинувачує в агресії 73-річну жінку.

Водій силоміць викинув пасажирку з маршрутки на трасі Київ-Чоп. Потерпіла пенсіонерка стверджує, що їхала за пільговим квитком і не заплатила повну вартість. У жінки тепер садна та забиття коліна. Натомість кермувальник запевняє - навпаки рятував пасажирці життя і за це нині має клопіт із поліцією, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Він схоплюється з-за руля, доганяє мене, хапає і об асфальт", - так 73-річна Олена Оніщук розповідає, як з нею розправлявся водій маршрутки. Мовляв, у касі взяла пільговий квиток менше ніж за дві гривні, а не заплатила 15 гривень за повну вартість проїзду. Жінка їхала з Рівного до села Бабин. Каже, заздалегідь попрохала висадити її на зупинці. "Він не хотів ставати, газу дав. Я його прошу стати, а він каже, що в нього гальма не працюють. Я за двері почала відчиняти", - подовжує жінка.
Зупинився ж водій нібито аж за кількасот метрів. Коли пасажирка виходила, схопив її за руку і кинув ниць. Ще, стверджує, хотів побити пляшкою з водою,та якийсь незнайомець відтягнув. Тепер показує синці і набрякле від удару коліно.
Дочка пенсіонерки вчинком водія обурена. Підозрює, маршрутник ще з Рівного думав, як помститися жінці.
35-річний водій маршрутки за кермом провів 16 років. Він каже, що жінка його обмовляє. Мовляв, де зупинитись не попереджувала, а просто на ходу почала відчиняти двері, а за руку її схопив, щоб не випала. Він також нібито не бив і пляшкою, навпаки - сам від неї начебто потерпів.

Аби з’ясувати хто з двох говорить правду, поліція шукає свідків, які їхали в цей час у маршрутці. Конфлікти через пільговиків непоодинокі, але такого ще не було, кажуть в профільному управлінні. "Людина, відповідно до законодавства, має право на пільговий проїзд. Перевізник, відповідно до законодавства, має право на відшкодування", - повідомив Віталій Харковець, в.о. керівника управління інфраструктури та промисловості Рівненщини.

Утім, держава не відшкодовує. Лише за цей рік борг перед перевізниками Рівненщини становить зо 100 мільйонів гривень. Тому маршрутники і не люблять пенсіонерів у своїх авто. Чиновники будуть порушувати питання перед перевізником про звільнення водія. Попередження отримає і перевізник, якщо доведуть провину кермувальника. Наразі чоловік відсторонений від роботи. Медики діагностували в жінки забійну рану колінного суглобу та осаднення плеча. Поліцейські за фактом умисного нанесення легких тілесних ушкоджень розпочали досудове розслідування.

Якщо провину водія доведуть йому загрожує штраф у 850 гривень або виправні роботи до року. Якщо перевізник не вибачиться, жінка подаватиме до суду на моральне відшкодування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...