Водія, якого чотири роки тому розстріляли копи, судитимуть у Києві

За законом водієві загрожує до двох років позбавлення волі.

Голосіївський суд Києва 12 лютого розгляне справу водія BMW Ростислава Храпачевского. Саме він був за кермом автомобіля, який розстріляли копи під час погоні 7 лютого 2016 року, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Як розповів адвокат пасажира Михайла Медведєва, який став жертвою події, Вадим Васильєв, за законом водієві загрожує до двох років позбавлення волі, проте Храпачевского також можуть виправдати.

"Думаю, складу злочину в діях Храпачевского немає, і його виправдають. Це лінія захисту поліції, яка в цій історії несе репутаційні втрати", – сказав адвокат Михайла Медведєва Вадим Васильєв.

Адвокат уточнив, що у Храпачевского по тих подіях кілька статусів. "Він є підозрюваним у справі про заподіяння тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів. Одночасно він вчинив адміністративне правопорушення – порушив ПДР. До того ж він потерпілий від дій поліцейського Сергія Олійника, якого звинувачують в перевищенні службових повноважень, внаслідок чого загинув пасажир авто", – говорить Васильєв.

Адвокат Храпачевського Олександр Вольвак сказав, що справа про протидію Ростислава співробітникам поліції наближається до завершення. Але від подробиць відмовився, посилаючись на те, що це може зашкодити його клієнту.

6 лютого буде суд над Олійником. У цьому кримінальному провадженні Храпачевскій проходить, як потерпілий від дій поліції. Крім того заявлений матеріальний позов в сумі 391 тис. грн за пошкоджену кулями машину, за кермом якої був Храпачевський. Вона належить бізнесменові Євгену Гальчевському. Нагадаємо, під час погоні поліцейські випустили 77 куль, 34 з них потрапили в машину.

У поліції вважають, що зброя була застосована адекватно, а справжній винуватець історії – Храпачевський. "Поліцейський мав підстави стріляти з метою примусової зупинки автомобіля, який створював небезпеку для інших учасників руху, водій якого не відповідав на вимогу поліції зупинитися. Але обережно, не наражаючи на небезпеку життя пасажира. Головний винуватець всього, що сталося – водій Ростислав Храпачевський", - сказав спікер МВС Артем Шевченко.

Тим часом в сім'ї Медведєвих пробачили Ростислава. "Перші півроку ми взагалі не могли його бачити. Побоюючись нашої реакції, він навіть не прийшов на похорон Михайла. Я б тоді точно щось з ним зробив. Але з тих пір багато води утекло. Він просив у нас вибачення, стояв на колінах перед мамою. Він, як і я, вже одружився. Взагалі не п'є. Ростислава часто бачать на кладовищі у Мишка. Я сам з ним не перетинався, але бачив його машину. Та що вже там. Я теж водій. Якби в мою машину стріляли, я б теж намагався сховатися", – говорить брат загиблого Леонід Медведєв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...